Στην Ιερά Μητρόπολη Ίμβρου ο Απαμείας Βικέντιος

ImageΗ Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά τη χτεσινή συνεδρίασή της αποφάσισε να προτείνει στον Επίσκοπο Απαμείας Βικέντιο να μεταβεί και να υπηρετήσει ως Βοηθός Επίσκοπος στη Μητρόπολη Ιμβρου και Τενέδου.

Αν ο κ. Βικέντιος κάνει αποδεκτή την πρόταση αυτή της Συνόδου θα αρθεί η αργία του και θα αποκατασταθεί πλήρως η εκκλησιαστική και ευχαριστιακή κοινωνία του.

Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι ο Επίσκοπος Βικέντιος είχε ζητήσει να παραμείνει ως απλός εφημέριος στο Μετόχι του Αγίου Νεκταρίου στο Μπρούκλιν, πλην όμως ελέχθη ότι ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος έχει στείλει επιστολή στο Πατριαρχείο στην οποία σύνεστησε να φύγουν εκτός Αμερικής αμφότεροι Βικέντιος και Παϊσιος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης, ότι και ο ηγουμενεύων της Μονής Χρυσοβαλάντου Επίσκοπος Φιλομηλίου Ηλίας δεν επιθυμεί να παραμείνει ο Επίσκοπος Βικέντιος στο Μετόχι του Αγίου Νεκταρίου στο Μπρούκλιν.

Ο κ. Βικέντιος δεν ανταποκρίθηκε σε τηλεφωνικό μήνυμα του «Ε.Κ.».

Εμφανίσεις: 81851
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!