Κορωνείας: ''Ποιά η θέση μας απέναντι στο Σταυρό;''

kor1

Σε ατμόσφαιρα κατανύξεως και με αθρόα προσέλευση πιστών έγινε η Ακολουθία των Μ.Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στόν Ι.Ναό Αγ. Αποστόλου Παύλου οδ.Ψαρρών.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος είπε ότι από την ώρα που υψώθηκε ο Σταυρός στο Γολγοθά οι άνθρωποι επιλέγουν μια θέση απέναντι στο Σταυρό και στον Εσταυρωμένο.

Βλέπουμε πρώτα τους σταυρωτές, που δεν έπαψαν να υπάρχουν δια μέσου των αιώνων. Στη συνέχεια έρχονται οι χλευαστές, που, όπως τότε τον Εσταυρωμένο, έτσι σήμερα και πάντα, χλευάζουν τους πιστούς και τα της πίστεως.

Και ακολουθούν οι αδιάφοροι υλιστές. Απορροφημένοι,σαν τους στρατιώτες του αποσπάσματος,από κάποιον χιτώνα αδιαφορούν για τον ''αναβαλλόμενον το φως ως ιμάτιον.''

Και υπάρχει και μια μικρή ομάδα αφωσιωμένων στον Εσταυρωμένο ψυχών. Η Παναγία με την ευάριθμη συνοδεία Της.

Αλήθεια εμείς σε ποιά ομάδα ανήκουμε; Ρώτησε ο Σεβασμιώτατος. Στις τρεις πρώτες δεν θα θέλαμε και στην τέταρτη δεν τολμάμε.

Δεν υπάρχει θέση για μας; Υπάρχει η θέση του μετανοήσαντος ληστή,που με κλειδί το ''μνήσθητί μου'' άνοιξε τις ''πύλες'' του Παραδείσου.

Είναι η θέση της μετανοίας, που αποτελεί ένα ισόβιο άθλημα για τον πιστό. Μια θέση,που σπάζει το κέλυφος της σκληροκαρδίας μας και μας ανοίγει με εμπιστοσύνη στην ευσπλαχνία του Θεού και με αγάπη στο απεγνωσμένο, συχνά, κάλεσμα των ανθρώπων.

Ευτυχείς όσοι διαλέγουν αυτή την θέση. ''Πτεροφυήσουσιν ως αετοί.''( Ησαία 40.31.).

Αφού θα ζουν μέσα στη χάρη και στη χαρά που ''ήλθε δια του Σταυρού έν όλω τω κόσμω'' κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

kor2

kor3

Εμφανίσεις: 49113
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!