Κηφισίας Κύριλλος: ''Πρέπει να θυσιάσουμε την κοσμική νοοτροπία''

dhmarxos

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή η ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κυρίλλος, πλαισιούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως και του Ιερού Ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: "Σίγουρα εφευρέθηκαν πολλά υποκατάστατα, αλλά σπάνια ανακαλύφθηκε η μόνη θύρα του πραγματικού και μοναδικού Παραδείσου. Γιατί κι αν ακόμη πολύ άνθρωποι έστησαν έξω από αυτόν και τον είδαν εξωτερικά, όμως δεν τον αντιλήφθηκαν γιατί οι προσδοκίες τους τους προσανατόλιζαν αλλού."

"Ο Κύριός μας λοιπόν είναι ο μοναδικός Παράδεισος, ο πνευματικός βέβαια στον οποίον επαναπαύετε η ψυχή όσων τον αγαπούν. Η Θύρα λοιπόν αυτού του Παραδείσου είναι ο Τίμιος Σταυρός, μία θύρα στενή, τεθλιμμένη, επίπονη, αδιάβατη για την ανθρώπινη φιλαυτία και κενοδοξία. Απρόσιτη για εκείνους που ελπίζουν, πιστεύουν και αγαπούν ότι μόνο αγκαλιάζουν οι πέντε αισθήσεις", πρόσθεσε σε άλλο σημείο.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι "η έμπρακτη πίστη στον Εσταυρωμένο Χριστό φαίνεται παράλογη στους ανθρώπους, που βασίζονται μόνο σε χειροπιαστά πράγματα, τόσο χειροπιαστά που είναι και τα εγκόσμια αγαθά."

Ενώ κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος κάλεσε όλους να αφήσουν την κοσμική νοοτροπία, αλλά να το πράξουν όλοι κληρικοί και λαϊκοί ώστε ο Θεός να αξιώσει να βιώσουν την ζωή την αιώνιο.

Εμφανίσεις: 67411
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!