Πώς θα γίνει η εκλογή νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων

mitropolitis-660 0

Του Αλέξανδρου Παπαδόπουλου | ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τα χαρακτηριστικά του διαδόχου του Μακαριστού Θεόκλητου στη Μητρόπολη Ιωαννίνων προσδιόρισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε αποκλειστική συνέντευξη στο ITV – Σύντομα η έναρξη των διαδικασιών

Πολύ γρηγορότερα από ό,τι αρχικά είχε διαρρεύσει, αναμένεται να εκλεγεί ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων σύμφωνα και με τη σχετική δέσμευση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, λίγη ώρα μετά την κηδεία του Μακαριστού Θεόκλητου.

Ο κ. Ιερώνυμος μιλώντας αποκλειστικά στο ITV και στον Στέφανο Ντόβα, χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική για την Ελλαδική Εκκλησία την Ιερά Μητρόπολη των Ιωαννίνων, επομένως και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, την εκλογή του νέου Μητροπολίτη, προσδιορίζοντας παράλληλα και τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να πληροί ο διάδοχος του Θεόκλητου.

«Πιστεύω ότι δεν θα καθυστερήσουμε πολύ και δεν πρέπει να καθυστερήσουμε, γιατί δεν είναι προς το συμφέρον της Μητρόπολης. Η Σύνοδος είναι προκαθορισμένη για τον Οκτώβριο, όμως θα έχουμε μία ακόμη στα μέσα Μαΐου, και πιστεύω θα συμφωνήσουμε να μην αφήσουμε αυτή την εκκρεμότητα επί μακρόν. Η Ιεραρχία θα πρέπει να εκλέξει έναν άνθρωπο συνετό, δυνατό με κύρια χαρακτηριστικά του να είναι παπάς, να κοιτά την ποιμαντική του, την στελέχωση της Μητρόπολης, να είναι αφιλάργυρος και να αγαπά τον κόσμο και την πατρίδα», σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος τοποθετήθηκε και για τις δυσκολίες που περνά ο ελληνικός λαός, αλλά και η Εκκλησία τα χρόνια της κρίσης, τονίζοντας πως οι Έλληνες έδειξαν πρωτοφανή σωφροσύνη όλα τα χρόνια της κρίσης και δεν κατέφυγαν σε ακραίες εκδηλώσεις.

«Καθοριστική ήταν η συνεισφορά της Εκκλησίας για να κρατηθεί ενωμένος ο λαός και να υπάρχει ακόμη και σήμερα αυτή η συνοχή. Δυστυχώς, η κρίση υπάρχει και θα συνεχιστεί, όμως η Εκκλησία κάνει καθημερινά το καθήκον της και δεν κοιτά να φανεί η ίδια και το έργο της», σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον Μακαριστό Μητροπολίτη Θεόκλητο, η σχέση του με τον οποίο πάντως στη διάρκεια των 40 ετών γνωριμίας τους πέρασε από διάφορα στάδια.

Εμφανίσεις: 192439
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!