Ένας επιτάφιος κέντημα

kentima

Φωτορεπορτάζ: Ζαμπούνης Κωσταντίνος

Κάθε χρόνο οι ιεροί Ναοί προσπαθούν να στολίσουν όσο πιο όμορφα και με μυρωδάτα άνθη της άνοιξης τους Επιταφίους, θέλοντας να τιμήσουν τον λυτρωτή Χριστό που έπαθε για την σωτηρίου του Ανθρώπου.

Τα λευκά, τα κόκκινα και τα μωβ λουλούδια συνήθως κυριαρχούν αποτυπώνοντας τον χρωματισμό της ψυχικής διάθεσης των πιστών.

Ωστόσο δεν θα ήταν δυνατόν να μην κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά σε έναν Επιτάφιο που ο στολισμός του θυμίζει ένα κέντημα ή ένα ψηφιδωτό από άνθη.

Πρόκειται για τον Επιτάφιο του Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής, στην Πτολεμαΐδα, στον στολισμό συμμετέχει ομαδα του Βασίλη Κοστερίδη και αποτελείαι απο τη ομάδα επιταφίου: Κωστερίδη Βασίλειο, Κωστερίδου Αλεξάνδρα, Γιαννιώτη Κλαίρη, Λαζαρίδου Μαργαρίτα, Καρεπίδη Πάρη,Παπαδοπούλου Μένια,Παπαδοπούλου Ευρυδίκη,Φιλίπου Σάββας, και η μικρή Φιλίπου Κικίτσα

Την όλη προσπάθεια επιβλέπει πάντοτε με πατρικό ενδιαφέρον ο εφημέριος του Ναού π.Αθανάσιος Καμπούρης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την πραγματοποίηση του στολισμού όλο και περισσότεροι ενορίτες εκφράζουν την επιθυμία τους να βοηθήσουν.

kentima1 

kentima3

Εμφανίσεις: 67580
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!