Οι Περιφορές των Επιταφίων στο Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

perifora 2

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια χιλιάδες Κιλκισιώτες συμμετείχαν στην Ακολουθία και στην περιφορά του Επιταφίου στους Ιερούς Ναούς της πόλεως καθώς και σε όλους τους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.

Μπροστά από την Λέσχη Αξιωματικών Κιλκίς, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος συναντήθηκαν οι Επιτάφιοι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, του Ιερού Ναού Πέντε και Δεκα Ιερομαρτύρων, Πολιούχων και Εφόρων της πόλεως του Κιλκίς και του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παρουσία των στρατιωτικών, πολιτικών και αστυνομικών αρχών του Νομού.

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς Αρχιμανδρίτης π. Αρσένιος Ιωάννου μετέφερε τις ευχές και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, ο οποίος αναρρώνει και βγαίνει νικητής από την περιπέτεια της υγείας του, ευχόμενος να επιστρέψει γερός και δυνατός εκεί όπου τον έταξε η Εκκλησία να υπηρετήσει και απευθυνόμενος στους Κιλκισιώτες που γέμισαν την κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου ευχήθηκε ενότητα, ομοψυχία και δύναμη, αντλώντας τη δύναμη από τα πάθη του Εσταυρωμένου και Αναστάντος Ιησού Χριστού, ο Οποίος αποτελεί φωτεινό φάρο στη ζωή μας.

Τις περιφορές συνόδεψαν η Φιλαρμονική του Δήμου Κιλκίς, στρατιωτικό άγημα της 71 Α/Μ Ταξιαρχίας καθώς και πρόσκοποι του Κιλκίς.

perifora 1

perifora 3

perifora 4

perifora 5

perifora 6

perifora 7

perifora 8

perifora 9

perifora 10

perifora 11

perifora 12

perifora 13

perifora 14

perifora 15

perifora 16

perifora 17

perifora 18

Εμφανίσεις: 55902
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!