Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος (ΦΩΤΟ)

ag-paulos-9

Με απλότητα, ταπεινά και κατανυκτικά τελέσθηκε στο Γεν. Νοσοκομείο Θεσ/νίκης «Άγιος Παύλος» η ακολουθία και η περιφορά του Ιερού Επιταφίου.

Ο Χριστός αυτές τις ημέρες δεν αφήνει κανένα χώρο ανευλόγητο! Οι συμμετέχοντες κρατώντας βιβλιαράκια στα χέρια τους ψάλλουν όλοι μαζί τα εγκώμια του Επιταφίου Θρήνου δημιουργώντας και λόγω του ιδιαίτερου και ευαίσθητου χώρου του νοσοκομείου μία πολύ συγκινητική και κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Ο πόνος των ασθενών ενώνεται με τον πόνο του Ιησού, με τον πόνο της Παναγίας. Η ελπίδα για την Ανάσταση ενώνεται με την ελπίδα της ίασης.

Ο εφημέριος του νοσοκομείου κατά την διάρκεια της περιφοράς μοιράζει στους ασθενείς και στο προσωπικό που εφημερεύει λουλουδάκια του Επιταφίου ενώ ταυτόχρονα τους μυρώνει στα χέρια.

Η συγκίνηση είναι απερίγραπτη! Οι ασθενείς που βρίσκονται στο κρεβάτι του πόνου, μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, μακριά από τον ενοριακό τους ναό έχουν και αυτοί την ευκαιρία να ακούσουν τα εγκώμια και να προσκυνήσουν τον Ιερό Επιτάφιο.

Μπορεί οι ίδιοι να μην μπορούν να πάνε στην εκκλησία να προσκυνήσουν αλλά πάει ο ίδιος ο Χριστός στο δωμάτιό τους και τους επισκέπτεται δίνοντας τους κουράγιο και ελπίδα.

Όταν η πομπή φτάσει στη μονάδα εντατικής θεραπείας ο ιερέας παίρνει το Σώμα του Χριστού στα χέρια του και μπαίνει μέσα στη μονάδα όπου ευλογεί τους ασθενείς και το προσωπικό της εντατικής. 

Όποιος ζεί αυτή τη ξεχωριστή εμπειρία θέλει και του χρόνου να κάνει Μεγ. Παρασκευή και πάλι σ’ αυτό το λιτό αλλά πολύ ζεστό εκκλησάκι.

ag-paulos-4

ag-paulos-6

ag-paulos-7

ag-paulos-10

ag-paulos-12

ag-paulos-13

ag-paulos-14

ag-paulos-17

ag-paulos-18

ag-paulos-19

ag-paulos-20

ag-paulos-22

ag-paulos-26

ag-paulos-27

ag-paulos-28

ag-paulos-29

ag-paulos-30

ag-paulos-31

 

Εμφανίσεις: 84818
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!