Εντύπωση προκαλεί η αδιαφορία του ΥΠΕΞ για τη διάσωση του Ιορδάνη

ImageΣκωπτικά σχολιάζει ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος την απάντηση του υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα σε ερώτησή του στη Βουλή για την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανακήρυξή του Ιορδάνη ποταμού σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και τη διάσωσή του, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικολογικά προβλήματα που απειλούν ακόμη και αυτή την ύπαρξή του.

Στην απάντησή του προς το Θεσσαλό πολιτικό ο κ. Δρούτσας σημειώνει ότι «στα Πανάγια Προσκυνήματα, Ιερές Μονές ή Εξωτερικά Ηγουμενεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, δεν περιλαμβάνεται προσκύνημα άμεσου ενδιαφέροντος, στην περιοχή όπου βρίσκεται ο Ιορδάνης ποταμός».Image

Ο κ. Χαρακόπουλος σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα αναρωτιέται:

«Η ύπαρξη του Ιερού ναού του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, που σημειωτέον ανεγέρθηκε με χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και του ίδιου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά και αυτός καθαυτός ο ποταμός όπου βαπτίσθηκε ο Ιησούς Χριστός, δεν αρκούν για το Υπουργείο Εξωτερικών για να κινητοποιηθεί στην κατεύθυνση της ανάληψης πρωτοβουλιών για τη διάσωση του ποταμού;»

Όσον αφορά στην επίκληση του κ. Δρούτσα ότι η «διαδικασία ανακήρυξης ενός χώρου ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco κινείται με πρωτοβουλία του κράτους, στην εδαφική επικράτεια του οποίου βρίσκεται το εν λόγω μνημείο», ο κ. Χαρακόπουλος υπογραμμίζει ότι «προκαλεί αλγεινή εντύπωση, καθώς η Ελλάδα θα όφειλε έστω σε διμερές επίπεδο να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία, ως χώρα που έχει άμεσο  ενδιαφέρον».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαρακόπουλος ζήτησε με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό την παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών για τη διάσωση του Ιορδάνη Ποταμού από την μόλυνση και την αποξήρανση.

Ο ποταμός που είναι θρησκευτικό σύμβολο, με σημασία οικουμενικής εμβέλειας για τους απανταχού Χριστιανούς, στερεύει από την υπεράντληση των υδάτων του, ενώ το προσκύνημα των χατζήδων σε αυτόν απειλείται από τα λύματα που καταλήγουν στην κοίτη του.

Εμφανίσεις: 53859
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!