Η Ιερά Ακολουθία και ο Επιτάφιος στα Κύθηρα (ΦΩΤΟ)

se2

Σε κλίμα κατάνυξης έγινε η Ιερά Ακολουθία του Όρθρου του Μ. Σαββάτου (Επιτάφιος Θρήνος) στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Εσταυρωμένου στη Χώρα Κυθήρων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

Πλήθος κόσμου καθώς και οι τοπικές Αρχές παρακολούθησαν με ευλάβεια την περιφορά του Επιταφίου στα γραφικά σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας, φε φόντο το πανέμορφα φωτισμένο Βενετσιάνικο Κάστρο.

Όλες οι κεντρικές είσοδοι των σπιτιών και μαγαζιών από τους δρόμους που πέρναγε η πομπή ήταν ανοιχτές και οι κάτοικοι είχαν τοποθετήσει εικόνες της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας με αναμένα καντήλια.

Μαζί με τον Επιτάφιο λιτανεύθηκε και η Θαυματουργός Εικών της Μυρτιδιωτίσσης που φιλοξενείται στο Μητροπολιτικό Ναό από την Κυριακή της Ορθοδοξίας μέχρι τη Δευτέρα της Διακαινισίμου σύμφωνα με παλαιό έθιμο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ απηύθυνε πατρικές ευχές ενόψει του Αγίου Πάσχα και παρεκάλεσε τους πιστούς να παραμείνουν σε ολόκληρη την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία καθώς αυτή είναι η λαμπρότερη του έτους.

Φωτο: Βασίλης Χάρος & Ρενάτα Πανταζίδου

se1

se3

se4

se5

se6

se7

se8

se9

se10

se11

 

Εμφανίσεις: 41601
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!