Αφίχθη στην Αθήνα το Άγιο Φως

1924874

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκε η ελληνική πολιτεία το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα, το οποίο έφτασε με καθυστέρηση δύο ωρών.

Το Άγιο Φως μετέφερε ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμ. Δαμιανός Πάνου, συνοδεία του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κυριάκου Γεροντόπουλου.

Ο πρώτος που παρέλαβε το Άγιο Φως ήταν ο οικείος Μητροπολίτης της περιοχής, Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

Επίσης οι στρατιώτες και οι Εύζωνες έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο, ενώ στη συνέχεια με πομπή πέρασαν μπροστά από το άγημα.

"Με την χάρη του Θεού και την μέριμνα της Ελληνικής Κυβερνήσεως παραλάβαμε και φέτος το Πανάγιο Φως από την Αγία Γη", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Έξαρχος Αρχιμ. Δαμιανός.

Σε άλλο σημείο τόνισε: "Από την Μητέρα των Εκκλησιών ο Σεπτός Προκαθήμενος Πατριάρχης Θεόφιλος και σύμπασα η Αγιοταφιτική Αδελφότητα στέλνουν εγκάρδιες ευχές, προς την Ελληνική Κυβέρνηση για την άριστη οργάνωση της μεταφοράς από τον Πανιέρο Ναό της Αναστάσεως και απο εδώ για τα διάφορα μέρη της Ρωμιοσύνης."

"Ας υποδεχθούμε λοιπόν το Πανάγιο Φως που πηγάζει από τον τάφο του Κυρίου μας, με πίστη και ελπίδα, ακούγοντας την χαρμόσυνη παραίνεση του υμνωδού -φωτίζου, φωτίζου η νέα Ιερουσαλήμ - καλή Ανάσταση σε όλους", πρόσθεσε κλείνοντας ο Έξαρχος.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Άκης Γεροντόπουλος, μεταξύ άλλων ανέφερε: "Είχα την τιμή να εκπροσωπήσω την Ελληνική Κυβέρνηση και να παραλάβω από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο το Άγιο Φως."

Τέλος ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε την Ελληνική Κυβέρνηση για την μεταφορά του Αγίου Φως.

"Με ιερή συγκίνηση και με ενισχυμένη την πίστη ζήσαμε το θαύμα της αφής του Αγίου Φωτός, τα συναισθήματα μας έντονα και τα βιώματα μας ιερά", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γέωργιος

Επίση ο Μητροπολίτης Θηβών πρόσθεσε: "Απόδειξη ότι η χάρις του Θεού δεν μας αφήνει, ότι μας στέλνει αυτή την ευλογία για ενδυνάμωση ιδιαίτερα τώρα που το έχουμε τόσο πολύ ανάγκη."

"Το θαύμα του Αγίου Φωτός δείχνει ότι ο Θεός είναι κοντά μας, να μην το λησμονούμε για να μπορούμε να έχουμε εμπνεύσεις αληθινές και στόχους άγιους", υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Γεώργιος.

Να αναφερθεί ότι δύο αεροσκάφη αναχώρησαν αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα προς περιοχές του Αιγαίου και του Ιονίου, μεταφέροντας το Άγιο Φως σε Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Μυτιλήνη με προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, κατά προσέγγιση τις 22:30.
Εμφανίσεις: 85641
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!