Συλλείτουργο Πράγας Χριστοφόρου με Μητροπολίτη Ιλαρίωνα (ROCOR)

ImageΣτις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής βρίσκεται τις ημέρες αυτές, ο Αρχιεπίσκοπος Πράγας και Μητροπολίτης Τσεχικών Χωρών και Σλοβακίας κ. Χριστοφόρος.

Να αναφερθεί, ότι ο Μητροπολίτης Χριστοφόρος την Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου συλλειτούργησε με τον Επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς  (ROCOR), Μητροπολίτη Ανατολικής Αμερικής και Ν. Υόρκης κ. Ιλαρίωνα.

Το Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Παναγίας "Οδηγήτριας" συλλειτουργούντων του Αρχιεπισκόπου Ναρό – Φομίνσκ κ. Ιουστινιανού, του Επισκόπου Μανχάταν κ. Ιερωνύμου και πλήθος κληρικών της Ρωσικής Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι δύο Ιεράρχες αντάλλαξαν ευχές, ενώ ο Μητροπολίτης Ιλαρίων εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη του κ. Χριστοφόρου στην Νέα Υόρκη.

Εν συνεχεία ο κ. Ιλαρίων εξ’ ονόματος της Ιεράς Συνόδου, απέδωσε στον Μητροπολίτη Τσεχίας και Σλοβακίας το παράσημο της Παναγίας της Οδηγήτριας Α΄ βαθμού, σε αναγνώριση των αγώνων του για την ενίσχυση της ενότητας της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο Πράγας κ. Χριστοφόρος ξεναγήθηκε στη Νέα Υόρκη και επισκέφθηκε και άλλες ορθόδοξες Εκκλησίες.

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 55362
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!