Εσπερινός Αγάπης και Λιτανεία Λαβάρων στην Τήνο (ΦΩΤΟ)

DSC 0165

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ και με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου με τη συμμετοχή πλειάδος Ιερέων και πλήθους πιστών, Τηνίων και επισκεπτών το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα.

Το Ιερό Ευαγγέλιο ανεγνώσθη σε πάνω από δέκα γλώσσες και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία των λαβάρων της Αναστάσεως του Ναού της Μεγαλόχαρης και των Ενοριών της πόλεως Τήνου.

Στην μαρμάρινη εξέδρα της πλατείας «Παντανάσσης» τελέσθηκε δέηση και ανεγνώσθη ο Κατηχητικός Λόγος του Ιερού Χρυσοστόμου.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’.

Ευχαρίστησε επίσης για τη συμμετοχή και την εν γένει συμβολή τους, από την κατάνυξη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος των Παθών του Κυρίου στην ένδοξη Ανάστασή Του, τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη και Πρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου κ. Δωρόθεο Β’, τους Εφημερίους και Διακόνους της ιεράς νήσου, τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής, τον Δήμαρχο Τήνου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο, τους Αντιδημάρχους και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου, τους Ένδοξους Διοικητές και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας στον χώρο αρμοδιότητός τους, την Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη και την περί αυτήν Μοναστική Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Κεχροβουνίου, τους Επιτρόπους των ενοριακών ιερών Ναών της Τήνου, τους Ιεροψάλτες, Διακονητές και Ιερόπαιδες των ιερών Ναών, το προσωπικό του Ιερού Ιδρύματος, το Κέντρο Υγείας Τήνου, τους υπαλλήλους του Δήμου Τήνου και τους εργαζομένους στην υπηρεσίας καθαριότητας, για την ομαλή και άρτια οργάνωση στην διακονία της τοπικής Εκκλησίας και των πιστών Τηνίων και προσκυνητών.

Επίσης ευχαρίστησε όλους τους ευσεβείς Χριστιανούς, Τηνίους και επισκέπτες-προσκυνητές που κατέκλυσαν τους ιερούς Ναούς του νησιού και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, υγιεινά κι ευλογημένα.

Μετά το πέρας της τελετής τα λάβαρα εν πομπή επέστρεψαν στις Ενορίες τους.

Φωτογραφίες: Γιώργος Πολυκανδρίτης, Ελευθέριος Αποστολόπουλος.

DSC 0024

DSC 0030

DSC 0031

DSC 0055

DSC 0069

DSC 0077

DSC 0080

DSC 0086

DSC 0093

DSC 0124

DSC 0134

DSC 0140

DSC 0146

DSC 0214

DSC 0228

DSC 0232

DSC 0296

DSC 0319

DSC 0395

Εμφανίσεις: 67661
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!