Αχρίδος Ιωάννης "Να δείχνουμε ευσπλαχνία και ελεημοσύνη σε όλους"

ImageΣήμερα Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011, Κυριακή της Μελλούσης Κρίσεως,  ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων κ. Ιωάννης λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής Βεροίας, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.

Κατά την διάρκεια του κηρύγματος, μεταξύ άλλων τόνισε «πως το κριτήριο για να κληρονομήσουμε τον πλούτο της Βασιλείας που ετοίμασε ο Ουράνιος Πατέρας μας, είναι το να δείχνουμε  αγάπη σε κάθε αδελφό μας, κυρίως όμως σ΄ αυτούς που θεωρούνται ασήμαντοι σ΄ αυτή τη ζωή».

Ακόμη ρώτησε: «Πώς θα μπορέσουμε να χαρούμε στον Παράδεισο την κοινωνία με αυτούς που τώρα τους περιφρονούμε ή με άλλους που τώρα τους αντιπαθούμε ή και τους μισούμε;»

Εν συνεχεία πρόσθεσε, ότι «πως από τώρα ξέρουμε το κριτήριο με το οποίο θα κριθούμε. Μας είπε από τώρα ο Χριστός, τι θα απαντήσει  τότε, σε όσους δείξουν ή όχι αγάπη στους αναγκεμένους αδελφούς.»

«Επομένως κανείς δεν θα έχει δικαιολογία ότι αδικήθηκε από τον Θεό. Γι΄ αυτό λοιπόν ας δείχνουμε ευσπλαχνία και ελεημοσύνη σε όλους» κατέληξε  ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωάννης.

Να σημειωθεί, ότι Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης έχει δεχθεί αλλεπάλληλες καταδικαστικές αποφάσεις από τα δικαστήρια των Σκοπίων, επειδή είπε ότι η «Μακεδονική» Εκκλησία των Σκοπίων όπως αυτοαποκαλείται, είναι σχισματική, γιατί περιφρονεί βασικές αρχές της εκκλησιολογίας.

Image

Image

Εμφανίσεις: 69849
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!