Εορτή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

patra-6

Για την Romfea.gr, Μιχαήλ Ζαφείρης

Μετά κατανύξεως και εκκλησιαστικής λαμπρότητος τελέσθηκε ο εσπερινός μετ' αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε πανηγυρική αναστάσιμη θεία λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών.

Στην θεία λειτουργία προεξήρχε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού και διευθυντής των Μ.Μ.Ε. της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος και συλειτούργησαν Αρχιμ. π. Ιγνάτιος Κασπίρης, ο εφημέριος του ναού π. Δημήτριος Χατζηαθανασίου και ο διάκονος Κασσιανός Ιατρός.

Στο κήρυγμά του ο π. Χρύσανθος αναφέρθηκε στο μαρτύριο και την μαρτυρία των νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης και προέτρεψε τους αγιοφιλείς πιστούς να δίνουν την χριστιανική τους μαρτυρία στον σύγχρονο κόσμο της κρίσεως και της πνευματικής αδιαφορίας.

Στα ιερά αναλόγια έψαλλαν οι: π. Απόστολος Ζαφείρης, ο κ. Απόστολος Μαυρομάτης πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Αιμιλιανού Πατρών, ο Μιχαήλ Ζαφείρης, ο Μάριος Σαράντης και ο Παναγιώτης Καρασπήλιος.

patra-1

patra-2

patra-3

patra-4

patra-5

patra-7

patra-8

Εμφανίσεις: 49726
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!