Ζητούν παρέμβαση του Βαρθολομαίου για την περιουσία της Σχολής

ImageΠολλοί κάτοικοι της πόλης Τζαμέικα Πλέιν, Μπρούκλαϊν και άλλων περιοχών που γειτονιάζουν με τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού έχουν ξεσηκωθεί και ζητούν να μην πουληθεί η ακίνητη περιουσία της διότι ισχυρίζονται ότι «θα αλλάξει περιβαλλοντολογικά το τοπίο».

Εστειλαν μάλιστα επιστολή στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ζητώντας την παρέμβασή του, ενώ με το ζήτημα ασχολήθηκε και η εφημερίδα «Μπόστον Γκλόουμπ» της Βοστώνης με εκτενές άρθρο της.

Η επιστολή προς τον Πατριάρχη γράφτηκε από τους υπεύθυνους του Community Caring Institute, γνωστό ευρύτερα στη Βοστώνη ως CCI.

Η «Μπόστον Γκλόουμπ» ανέφερε πως «το (Ελληνικό) Κολέγιο το οποίο έχει βάλει ως τιμή πώλησης της περιουσίας το ποσό των 18 εκατομμυρίων δολαρίων, προσπαθεί να κλείσει ένα μεγάλο κενό του οικονομικού του προϋπολογισμού».

Στην επιστολή προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αναφέρουν ανάμεσα στα άλλα: «Σας παρακαλούμε να σταθείτε στο πλευρό μας για να διατηρηθεί και προφυλαχτεί ένας από τους πλέον επιφανείς λοφίσκους πρασίνου που έχουν απομείνει στη Βοστώνη».

Επίσης, πως «κι εμείς, όπως κι εσείς, πιστεύουμε πως ο άνθρωπος έχει γίνει απρόσεκτος έναντι της γης και καταναλώνει με βουλιμία. Κι εμείς, όπως κι εσείς, πιστεύουμε ότι η κοινωνική δικαιοσύνη συνδέεται στενά με τη συμπεριφορά μας έναντι του οικοσυστήματος κι εκείνοι που έχουν δύναμη και χρήμα συνήθως κερδίζουν περισσότερα από τους πτωχούς».

Υπενθυμίζεται ότι ο «Εθνικός Κήρυξ» είχε γράψει εκτενώς στις 15 Φεβρουαρίου 2011 ότι η Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης έχει βάλει προς πώληση μέρος της ακίνητης περιουσίας της και συγκεκριμένα δωδεκάμισι έκρες οικοπεδικής της εκτάσεως. Το προς πώληση τμήμα βρίσκεται ακριβώς στο σημείο μεταξύ 156 μέχρι 222 Prince Street από τη μεριά της λίμνης Τζαμέικα Πλέιν.

Τονίζεται ότι συμπεριλαμβάνεται και η λεγόμενη περιουσία Μπαρλέτα αποτελούμενη από 6,8 έκρες οικοπεδικής έκτασης και επί της οποίας υπάρχει μονοκατοικία, στη διεύθυνση 150-156 Prince Street, η οποία είχε αγοραστεί το έτος 2005 προς 5,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η περιουσία αυτή μετά της οικίας αγοράσθηκε αρχικά με την προοπτική να γίνει η κατοικία του εκάστοτε προέδρου της Σχολής, στην οποία ωστόσο ποτέ δεν εγκαταστάθηκε ο σημερινός της πρόεδρος π. Νικόλαος Τριανταφύλλου. Από όσο είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Εθνικός Κήρυξ», παραμένει βασικώς αναξιοποίητη μέχρι στιγμής.

Είχαμε συμπεριλάβει και δηλώσεις του Αθανάσιου Λέλον αντιπροέδρου της Εφορίας, ο οποίος κληθείς να διευκρινίσει εάν η Σχολή προτίθεται να πουλήσει την ακίνητη περιουσία ή όχι, είπε πως «αυτή είναι μία άδικη ερώτηση» και πρόσθεσε πως «διερευνούμε όλες μας τις επιλογές, δεν έχομε πάρει καμία απόφαση να πουλήσουμε».

Εξήγησε πως «βάζουμε την περιουσία για πούλημα επειδή διάφοροι άνθρωποι των ακινήτων δίνουν διαφορετικά εκτιμητήρια τα οποία είναι απλώς εκτιμητήρια και μόνο τότε παίρνεις μία πραγματική τιμή όταν βάλεις την περιουσία για πούλημα κι έλθει κάποιος και σου πει θα σας δώσω τόσα χρήματα. Δεν έχομε λάβει τιμή από κανέναν αγοραστή. Οταν έλθει η ώρα θα το εξετάσουμε και θα αποφασίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε».

Εν τω μεταξύ, στην ιστοσελίδα του Κτηματομεσιτικού Γραφείου Otis&Ahearn είχε αναρτηθεί η περιουσία στη διεύθυνση 157222 Prince Street για πούλημα με την εξής περιγραφή: «Μοναδική ευκαιρία που εμφανίζεται μόνο μία φορά για τον σωστό ιδιοκτήτη ή εργολάβο. Αυτό το οικόπεδο των 12,5 εκρών με πρόσοψη τη λίμνη Τζαμέικα Ποντ και με θέα τον ορίζοντα της Βοστώνης είναι πραγματικά μία σπάνια προσφορά».

Ο διευθυντής των Δημοσίων Σχέσεων της Σχολής, Τζον Πάψον, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Μπόστον Γκλόουμπ» επιχείρησε να απαξιώσει την εμβέλεια του Οικουμενικού Πατριάρχη, λέγοντας πως «αν και το Κολέγιο υπόκειται υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, η απόφαση πώλησης της ακίνητης περιουσίας του επί της οδού Prince εναπόκειται στους εφόρους του Κολεγίου».

Αναφορικά με το αν η επικοινωνία με τον Πατριάρχη θα έχει κάποιο αποτέλεσμα ή όχι, ο κ. Πάψον είπε «ίσως ναι και ίσως όχι».

Εμφανίσεις: 52649
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!