Η εορτή του Άγιου Γεωργίου στην Νήσο Τήνο

L1060147

Γράφει ο Τάσος Αλβέρτης

Στον ιστορικό και καθεδρικό ναό της Μεγαλόχαρης στη Τήνο και στο εικονοστάσιο του τέμπλου υπάρχει μεταξύ άλλων και η εικόνα του Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου Γεωργίου του οποίου η μνήμη τιμάται σήμερα 23 Απριλίου 2014 από την εκκλησία μας.

Την παραμονή τελέσθηκε εόρτιος εσπερινός και σήμερα τελέσθηκε ο όρθρος και η πανηγυρική Θεία λειτουργία.

Λίγο πριν το τέλος ο Ιεροκύρηξ π. Ιάκωβος Σέτας κήρυξε το θείο λόγο εστιάζοντας στο βίο του εορτάζοντος Αγίου Γεωργίου και ακροτελεύτια αναφέρθηκε ευχόμενος και στον πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Φανερό Αρχιερατικό επίτροπο νήσου Τήνου μεταφέροντας τις ευχές του και παρουσιάζοντας το πνευματικό και ποιμαντικό έργο που επιτελεί στο ίδρυμα και το νησί γενικότερα.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο εορτάζων Αρχιερατικός επίτροπος π. Γεώργιος Φανερός δέχθηκε τις ευχές των παρισταμένων ήτοι: του Αντιπροέδρου της διοικούσης του ΠΙΙΕΤ επιτροπής καθώς και των μελών της, του κ. Δημάρχου Παναγιώτη Κροντηρά, των Διοικητών των σωμάτων ασφαλείας, του προέδρου και των μελών της μονάδας ηλικιωμένων, του αντιπροέδρου και των μελών του ΙΤΗΠ, του προέδρου του εμπορικού συλλόγου, του προέδρου των υπαλλήλων του ΠΙΙΕΤ και των εργαζομένων εις αυτό, της προέδρου και των μελών του δημοτικού Ιερού ιδρύματος Αγίας Τριάδος, του πρωθιερέως του Πανίερου ναού, του Αρχιδιακόνου, των διακόνων, του πρωτοψάλτου, των ιεροψαλτών, των Ιερέων της Ιεράς νήσου Τήνου, των επιτρόπων των ενοριακών ναών, των μοναχών από την Ιερά μονή Κεχροβουνίου, του υποθηκοφύλακα, Ιατρών του Κ.Υ Τήνου, των μέσων ενημέρωσης καθώς και των ιερών προσκυνητών.

Τέλος λίγο πριν το παραδοσιακό κέρασμα που παρετέθη εκ μέρους του Αρχ. Επιτρόπου εις άπαντας τους εκκλησιαζομένους και βαθιά συγκινημένος έλαβε το λόγο και ευχαρίστησε θερμά τόσο το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β, τον Δήμαρχο Τήνου για το δύσκολο δρόμο που πορεύεται καθώς και όλους τους ανωτέρω παρισταμένους για την τιμητική παρουσία τους για τον Άγιο Γεώργιο αλλά και για τη δική του ονομαστική εορτή.

L1060144

L1060159

L1060175

Εμφανίσεις: 51472
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!