Πταίσματα και παρατυπίες έδειξε η έρευνα της Εξαρχίας στη Μονή Πάτμου

ImageΟλοκληρώθηκε η (σύντομη ομολογουμένως) επίσκεψη της Εξαρχίας του που συγκροτήθηκε με εντολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στο ταμείο της Ιεράς Μονής Πάτμου, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Φανάρι.

Στο νησί της Αποκάλυψης, μετέβησαν την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου ο καθηγητής του Συνταγματικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Νίκος Αλιβιζάτος και ορκωτός λογιστής, ενώ ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου - Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ήταν ο πρώτος από τα μέλη της εξαρχίας που έφθασε στην Πάτμο την περασμένη Κυριακή το βράδυ.

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Κω είχε σειρά συναντήσεων στην Πάτμο και επισκέφθηκε όλα τα καθίσματα της Ιεράς Μονής και την Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού.

Ο Καθηγούμενος Αντίπας Νικηταράς και η αδελφότητα της Ιεράς Μονής υποδέχθηκαν τον Μητροπολίτη Κω στο Καθολικό του μοναστηριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ σε μία σύντομη ομιλία, εξέφρασε την συγκίνησή του για την επίσκεψη αυτή στο νησί της Αποκάλυψης και αναφέρθηκε της Εξαρχίας, λέγοντας, ότι η αποστολή αυτή είναι μέσα στα καθήκοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως το οποίο αποτελεί και δείγμα του ενδιαφέροντος που δείχνει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Από την Τρίτη το πρωί πάντως η εξαρχία «έπιασε» δουλειά αφού έψαξε πολλά στοιχεία τα οποία πρέπει να ελέγξει σχετικά με τον λογαριασμό του πρώην μοναχού  της Μονής π. Π., ο οποίος διετέλεσε ταμίας της Μονής.

Θυμίζουμε ότι στον λογαριασμό του βρέθηκαν 2,5 εκατομμύρια ευρώ ενώ την υπόθεση διερευνά το ΣΔΟΕ.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο εν λόγω μοναχός βρίσκεται αυτή την περίοδο στην Βέροια.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αποστολή της Εξαρχίας ασχολήθηκε και με καταγγελίες - λιβελογράφημα οι οποίες έφτασαν στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο από έναν Πάτμιο που είχαν να κάνουν με τον καθηγούμενο.

Αυτή η κίνηση 'εξόργισε' τον Πατριάρχη ο οποίος φέρεται να ζήτησε από την Εξαρχία να ερευνήσει το θέμα (και να το κλείσει).

Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής, η έρευνα έδειξε μόνο κάποια 'πταίσματα' και παρατυπίες σχετικά με τα οικονομικά θέματα ενώ αναμένεται και σχετική ανακοίνωση.

Η Εξαρχία πάντως θα αναχωρήσει από την Πάτμο σήμερα και αύριο ο Μητροπολίτης -και όχι την Κυριακή όπως είχε αρχικώς προγραμματιστεί.

Εμφανίσεις: 68774
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!