Η Μονή Πάτμου για τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο

ImageΥπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κυρίου Ναθαναήλ, η τριμελής Εξαρχία, αποτελουμένη και από τους κ.κ. Δαμιανό  Κωνσταντίνου, προέδρου της γνωστής εταιρείας ορκωτών ελεγκτών-λογιστών Μουρ Στήβενς, και Ν.Κ. Αλιβιζάτου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ολοκλήρωσε  την πρώτη φάση του οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου που διεξάγει στην Ι. Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και την Πατριαρχική Εξαρχία στην Πάτμο, κατόπιν εντολής του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η Εξαρχία, ειδικότερα, είχε την ευκαιρία να εγκύψει στα βιβλία και άλλα έγγραφα που τηρούν η Ιερά Μονή και η Πατριαρχική Εξαρχία Πάτμου και να συζητήσει διά μακρόν με τον Ηγούμενο, μοναχούς και λαϊκούς για την οικονομική κατάσταση της Ιεράς Μονής  και την διαχείριση των πόρων της.

Κατά το πρόωρο αυτό στάδιο, η Εξαρχία επιθυμεί να ανακοινώσει ότι,  καθ’ όσον μπόρεσε να διαπιστώσει, από το έτος 2000 και εφεξής, δεν σημειώθηκαν δόλιες ενέργειες εις βάρος των συμφερόντων της Ιεράς Μονής.

Η Εξαρχία άκουσε την κριτική και τα παράπονα των ενδιαφερομένων για ορισμένες ενέργειες και τον τρόπο διοικήσεως της Ιεράς Μονής.

Βεβαιώνει ότι, στο μέτρο των δυνάμεών της, θα συμβάλλει με συγκεκριμένες προτάσεις για τη λήψη των αναγκαίων  μέτρων που θα επιτρέψουν  στην Ιερά Μονή  και την Πατριαρχική Εξαρχία Πάτμου να αντιμετωπίσουν επιτυχώς τα δυσχερή προβλήματα που έχουν προκύψει εσχάτως.

Πάτμος, 24 Φεβρουαρίου 2011

Ο Κώου καί Νισύρου Ναθαναήλ

Πρόεδρος

 

Τα Μέλη

 

Δ. Κωνσταντίνου                   Ν.Κ. Αλιβιζάτος

Σημείωση: Η Romfea.gr πρώτη έγραψε χθες για το θέμα της Πάτμου: Πταίσματα και παρατυπίες έδειξε η έρευνα της Εξαρχίας

Εμφανίσεις: 78468
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!