Ο Μεσαορίας Γρηγόριος στην Ζωοδόχο Πηγή Ακαδημίας

mesaorias

Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, την Κυριακή του Θωμά, 27 Απριλίου 2014, λειτούργησε και κήρυξε στην ενορία, στον Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής,οδού Ακαδημίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος (Εκκλησία της Κύπρου).

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος, ο Θεοφιλέστατος, αναφέρθηκε στο θεολογικό νόημα της εορτής της ψηλάφισης του Αποστόλου Θωμά και τη δυναμική της αναφοράς του Αναστημένου Ιησού Χριστού στις γενεές των πιστών, οι οποίοι θα Τον ομολογήσουν ως αληθινό Σωτήρα και Λυτρωτή.

Επισήμανε, ακόμα, ότι αυτή είναι η μεγάλη παρακαταθήκη και αξία των διαδόχων των Μαθητών του Κυρίου, δηλ. όλων των πιστών.

Ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πλάσης Ελλάδος για την ευλογία, καθώς και τους αδελφούς κληρικούς για τη φιλοξενία.

Εξήγησε, ο Μεσαορίας Γρηγόριος, στο εκκλησίασμα, τη μακρόχρονη αδελφική συνεργασία με τους Ιερείς της Ενορίας και προσδιόρισε τη γεωγραφική τοποθεσία της Κατεχόμενης Μεσαορίας. Πρόκειται για την πεδιάδα μεταξύ των οροσειρών Τροόδους και του τουρκοκρατούμενου Πενταδακτύλου.

Έπειτα, ο Θεοφιλέστατος, μετέφερε τον αναστάσιμο χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου και όλων των αδελφών Κυπρίων και μεταξύ άλλων ευχήθηκε σύντομα όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι της Κύπρου να επιστρέψουν στη γενέθλια γη και να επικρατήσει η ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα και στο σημερινό τουρκοκρατούμενου τμήμα του νησιού.

Μαζί με τους ιερείς της ενορίας, στη θεία Λειτουργία έλαβε μέρος, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλίας, ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ι. Μονής Μεγάλου Σπηλαίου, Αρχιμ. Ιερώνυμος Κάρμας, με την ευκαιρία της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής, για τους αδελφούς, εν Αθήναις, Αιγιαλείς.

Τέλος, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Λόντος, διερμηνεύοντας τα αισθήματα των συνεφημερίων και του εκκλησιάσματος, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την τέλεση της Ευχαριστιακής Συνάξεως και ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να τον στηρίζει στην ποιμαντική του διακονία στην Αποστολική Εκκλησία της Κύπρου, καθώς επίσης το "σωτήριον ύδωρ" της Ζωοδόχου Πηγής να αγιάζει τους Κυπρίους αδελφούς και σύντομα να αξιωθούμε όλοι της επικράτησης της ελευθερίας και της ειρήνης στην πολύπαθη μεγαλόνησο.

mesaorias1

mesaorias2

karmas

Εμφανίσεις: 53933
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!