Έναρξη εργασιών της Προπαρασκευαστικής Επιτροπής στη Γενεύη

ImageΞεκίνησαν σήμερα Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Ελβετίας οι εργασίες της Διορθόδοξης Επιτροπής επί της Προπαρασκευής της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Των εργασιών προεδρεύει ο Σεβ. Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011.

Να αναφερθεί, ότι το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας εκπροσωπεί ο Μητροπολίτης Καλής Ελπίδος Σέργιος, το Πατριαρχείο Αντιοχείας ο Κεντρικής Ευρώπης Ιωάννης, το Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος, το Πατριαρχείο Μόσχας οι Μητροπολίτες Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας και Βερολίνου, Γερμανίας και Μεγάλης Βρετανίας Μάρκος, το Πατριαρχείο Σερβίας οι Μητροπολίτες Μπάτσκας Ειρηναίος και Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος, το Πατριαρχείο Γεωργίας ο Μητροπολίτης Ζουγκδίδι Γεράσιμος και το Πατριαρχείου Ρουμανίας ο Καμπιναούλ κ. Κυπριανός.

Ακόμη από την Εκκλησία της Κύπρου ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος και από την Εκκλησία της Ελλάδος ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει ζητήματα σχετικά με τον καθορισμό διαδικασίας παροχής του αυτοκεφάλου καθώς και το θέμα των Ιερών Διπτύχων.

Νεότερη ενημέρωση 18:37Image

Ως είναι ήδη γνωστόν, κατά την Σύναξιν των Προκαθημένων των Αγιωτάτων Ορθοδόξων Εκκλησιών, των συνελθόντων, προσκλήσει της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, τον Οκτώβριον του έτους 2008 εν Φαναρίω, εγένετο αποδεκτή η πρότασις του Οικουμενικού Πατριάρχου «να συγκαλέση δια την συνέχειαν της προετοιμασίας της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, Πανορθοδόξους Διασκέψεις».

Ούτω, μετά την συγκληθείσαν εν Σαμπεζύ Γενεύης κατά μήνα Ιούνιον 2009 Δ  Προσυνοδικήν Πανορθόδοξον Διάσκεψιν, συνέρχεται και πάλιν εν Σαμπεζύ Γενεύης από 21ης έως 26ης Φεβρουαρίου 2011 η Διορθόδοξος Προπαρασκευαστική Επιτροπή υπό την προεδρίαν του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περγάμου κ. Ιωάννου προς εξέτασιν των υπολειπομένων πτυχών του θέματος του Αυτοκεφάλου και του τρόπου ανακηρύξεως αυτού, ως και του θέματος τής  τάξεως των Διπτύχων εν τη Ορθοδόξω Εκκλησία.

Σαμπεζύ Γενεύης, 20 Φεβρουαρίου 2011
Εμφανίσεις: 72985
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!