Νέος Αποστολικός Νούντσιος στην Ελλάδα ο Αρχιεπίσκοπος Adams

ImageΑνακοινώθηκε σήμερα, 22 Φεβρουαρίου 2011, από την Αγία Έδρα, ο νέος Αποστολικός Νούντσιος στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον Τιτουλάριο Αρχιεπίσκοπο της Scala, Σεβασμιότατο Edward Joseph ADAMS, μέχρι τώρα Αποστολικό Νούντσιο στις Φιλιππίνες.

Ο Σεβασμιότατος ADAMS γεννήθηκε στην Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια στις 24 Αυγούστου 1944. Χειροτονήθηκε ιερέας στις 16 Μαΐου 1970 και τοποθετήθηκε στην Αρχιεπισκοπή της Φιλαδελφείας.

Αφού έλαβε το δίπλωμά του στο Κανονικό Δίκαιο, έγινε δεκτός στην διπλωματική υπηρεσία της Αγίας Έδρας στις 8 Μαρτίου 1976. Υπηρέτησε στην Ποντιφική Αντιπροσωπεία στην Ρουάντα και εν συνεχεία στις Αποστολικές Νουντσιατούρες στην Κένυα, την Ονδούρα, την Ιρλανδία, τη Δανία και την Τσεχία.

Ονομάστηκε Αποστολικός Νούντσιος στο Μπαγκλαντές και Αρχιεπίσκοπος Τιτουλάριος της Scala στις 24 Αυγούστου 1996. Έλαβε την αρχιερατική χειροτονία του στις 23 Οκτωβρίου 1996.

Στη συνέχεια, ονομάστηκε Αποστολικός Νούντσιος στη Ζιμπάμπουε στις 22 Αυγούστου 2002, και Αποστολικός Νούντσιος στις Φιλιππίνες στις 3 Σεπτεμβρίου 2007.

Εκτός από Αγγλικά, μιλάει Ιταλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Εμφανίσεις: 81844
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!