Πανήγυρις Παναγίας της Ατταλιώτησας στον Ταύρο

koroΚάθε χρόνο την Κυριακή των Μυροφόρων συνεχίζει να αναβιώνει στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτοκου Ταύρου η εορτή της Παναγίας της Ατταλιώτησας.

Οι ευλαβείς Μικρασιάτες, από την Αττάλεια της Μ. Ασίας, ενθρόνισαν στον Ναό αυτό την εικόνα της Παναγίας τους, που την τιμούν αυτήν την ημέρα.

Στον εορτασμό εφέτος συμμετέσχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Σωτήριος, ποιμενάρχης της Μητροπόλεως όπου υπάγεται και η Αττάλεια.

Σημειωτέον ότι ο Σεβασμιώτατος αναπτύσσει,όπως μαθαίνομε,αξιόλογη δραστηριότητα στην περιοχή αυτή της Μ.Ασίας.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε και ομίλησε κατά τον Εσπερινό.

Το πρωί της Κυριακής χοροστάτησε στον Ορθρο και προεξήρχε στην Θ.Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων.

Ο Σεβσμιώτατος στο κήρυγμά του υπογράμμισε την ευλάβεια των Μικρασιατών ,που διωγμένοι απο τις προαιώνιες εστίες τους, πήραν μαζί τους σαν πολύτιμο θησαυρό τις ιερές εικόνες,για να συμπήξουν γύρω από αυτές τις νέες εστίες τους στην μητροπολιτική Ελλάδα.

Στη συνέχεια του λόγου του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας και σε συνδυασμό και με τις Μυροφόρες, τόνισε την τιμητική θέση της γυναίκας στην Εκκλησία, διαλύοντας σχετικές παρεξηγήσεις.

Ευχήθηκε τέλος σε όλους την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Μετά την Θ. Λειτουργία έλαβε χώρα μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ι.Εικόνος της Παναγίας της Ατταλιώτησας.

Παρακολούθησαν την Ι. Λιτανεία οι τοπικές Αρχές, ο Δήμαρχος κ. Α.Ευθυμίου, ο Βολευτής κ. Α. Ντινόπουλος κ.ά.

Ο προϊστάμενος του Ι.Ναου Αρχιμ. Ραφαήλ Καρακεχαγιάς με τους συνεργάτες του λαϊκούς,άνδρες και γυναίκες φρόντισαν για την άρτια οργάνωση της Πανηγύρεως

Εμφανίσεις: 68865
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!