Διεθνές Συνέδριο στη Νάπολη «Το τελευταίο ταξίδι του Αποστόλου Παύλου"

ImageΑπό τήν Πέμπτη 17 έως το Σάββατο 19 Pozzuoli πραγματοποιήθηκε Διεθνές Συνέδριο για τον Απόστολο Παύλο. Η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν θεολόγοι και μελετητές διαφόρων εθνικοτήτων, διοργανώθηκε από την Επισκοπή Pozzuoli, με τη συνεργασία της Θεολογικής Σχολής της Αγίας Έδρας της Νοτίου Ιταλίας - Τμήμα «Άγιος Θωμάς Ακινάτης της Νάπολης» καθώς και με την υποστήριξη του Συμβουλίου της Αγίας Έδρας για τον Πολιτισμό και την Εθνική Ένωση Αρχαιολόγων.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Ελληνικής καταγωγής καθηγητής Don Gaetano Iaia.


Γνωρίζοντας την εξαιρετική κληρονομιά που προέρχεται από την παρουσία του Απ. Παύλου, η Επισκοπή Pozzuoli σε μια περιοχή με έντονο, εδώ και πολλούς αιώνες, το Ελληνικό στοιχείο, έχει αναλάβει από το Μάιο του 2010 τον εορτασμό της 1950ης επετείου από την απόβαση του αποστόλου ο οποίος, κατά το τελευταίο ταξίδι του στη Ρώμη, σταμάτησε το 61 μ.Χ. στο Pozzuoli, όπως αναφέρεται στο βιβλίο των Πράξεων (Πράξεις 28,13 - 14).

Έτσι για να δώσει μεγαλύτερη έμφαση σε αυτή γιορτή, ο επίσκοπος, mo. Gennaro Pascarella, κήρυξε το 2011 έτος του Αποστόλου Παύλου.

Το συνέδριο συμμετέχουν αρκετοί από τους κορυφαίους μελετητές του κόσμου της μορφής της Παύλειας σκέψης, καθώς και μεταπτυχιακοί φοιτητές της Θεολογικής Σχολής με σημαντική την παρουσία των Ελλήνων Ορθοδόξων μεταπτυχιακών φοιτητών και υποτρόφων του Οικουμενικού Πατριάρχου για να μοιραστούν τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας για το θέμα, τόσο από άποψη της βιβλικό- θεολογική, ιστορική, αρχαιολογική και εικονογραφική.

Θέλοντας να ενισχύσει τα αποτελέσματά της σε μεσοπρόθεσμη έως μακροπρόθεσμη βάση, ήταν ανοιχτό σε όλους εκείνους που θέλουν να εξερευνήσουν όχι μόνο τις θρησκευτικές πτυχές που συνδέονται με το λιμάνι Pozzuoli στον Παύλο, αλλά και, πιο συγκεκριμένα, κοινωνικές και πολιτιστικές (επιπτώσεις της διείσδυσης του Ελληνιστικού Χριστιανικού Πολιτισμού στην Ευρώπη).

Το απόγευμα του Σαββάτου 19 θα μιλήσει ο καθηγητής Frederic Manns (Studium Biblicum Franciscanum της Ιερουσαλήμ) και καθηγητής Cesare Casale-Marcheselli (Θεολογικής Σχολής της Αγίας Έδρας Νότιας Ιταλίας).

Εμφανίσεις: 60431
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!