Υποστήριξη Διατριβής για τον μακαριστό Φιλόθεο Ζερβάκο

P5084444

Σήμερα, Πέμπτη 8 Μαϊου 2014 έγινε η υποστήριξη της διατριβής του Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού π. Τύχωνος Ανδρέου στο τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ με θέμα: "Ο πατήρ Φιλόθεος Ζερβάκος 1884-1980, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας, Βίος και Δράση – Συγγράμματα".

Ο πατήρ Τύχων με επιβλέποντα σύμβουλο τον καθηγητή Σεβασμιώτατον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα Νανάκη παρουσίασε επιτυχώς την πνευματική αυτή χαρισματική φυσιογνωμία του πατρός Φιλοθέου με παράθεση των στοιχείων του βίου του από πρωτογενείς και ανεξερεύνητες πηγές, καθώς επίσης και το όλο συγγραφικό του έργο με ιδιαίτερη έμφαση στην ανέκδοτη εργογραφία και επιστολογραφία του.

Αναμφισβήτητα ο πατήρ Φιλόθεος Ζερβάκος αναγνωρίζεται ως μια οσιακή μορφή, από τη συνείδηση του πληρώματος της εκκλησίας, για την τεράστια πνευματική προσφορά του αλλά και για το μεγάλο ποιμαντικό – ιεραποστολικό του έργο.

Δικαίως συγκαταλέγεται στη χορεία των σύγχρονων εναρέτων γερόντων.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος που με τη σειρά του επαίνεσαι την εργασία του π. Τύχωνος.

Η διατριβή ομόφωνα απ΄την επταμελή επιτροπή κρίθηκε με Άριστα.

Τέλος να σημειωθεί ότι χωρίς να έχει προγραμματιστεί εκ των προτέρων, συνέπεσε η υποστήριξη της διατριβής με την ημερομηνία μνήμης της κοιμήσεως του μακαριστού Οσίου Γέροντος Πατρός Φιλοθέου Ζερβάκου. (Πέμπτη 8 Μαϊου 1980).

P5084404

P5084423

Εμφανίσεις: 93789
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!