Η Μονή της Πάτμου διαψεύδει τα περί νέου "σκανδάλου"

ImageΗ Ιερά Μόνη της Πάτμου διαψεύδει τα δημοσιεύματα, που εμπλέκουν την Μονή και τον Ηγούμενο της σε δήθεν σκάνδαλα και οικονομική κακοδιαχείριση.

Η Μονή σε ανακοινωθέν που εξέδωσε μεταξύ άλλων αναφέρει, ότι «με την ευκαιρία δημοσιευμάτων στο τελευταίο φύλλο της ΠΑΤΜΟΖΑ, που εμπλέκουν την Ιερά Μονή και τον Ηγούμενο της και Πατριαρχικό Έξαρχο Πάτμου σε δήθεν σκάνδαλα και οικονομική κακοδιαχείριση όπως και σε δήθεν διχαστικές ενέργειες του ιδίου προ των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου 2010, επιθυμούμε προς άρση πάσης παρεξηγήσεως και σκανδαλισμού του χριστεπώνυμου πληρώματος και του ευσεβούς λαού να κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:»

1. Ουδεμία βάση υφίσταται προς κατασκευή ειδήσεων που αφορούν την Ιερά Μονή, υπό τον κακόβουλο τίτλο «νέο σκάνδαλο μεγαλύτερο του προηγουμένου». Η εύρεση σε λογαριασμό πρώην μοναχού της Ιεράς Μονής μεγάλου χρηματικού ποσού ουδεμία σχέση είχε ή έχει με την οικονομική διαχείριση της Ιεράς Μονής από τότε που ο σημερινός Ηγούμενος ανέλαβε την διοίκηση της κατά το έτος 2000.

2. Η Πατριαρχική Εξαρχία που πρόκειται να επισκεφθεί την Ιερά Μονή τις επόμενες ημέρες έρχεται στην Πάτμο στα πλαίσια του ανέκαθεν ασκουμένου ελέγχου της Ιεράς Μονής από την Προϊσταμένη της Αρχή, ήτοι το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Κάθε σύνδεση του ελέγχου αυτού με δήθεν σκάνδαλα και κακοδιαχείριση είναι αβάσιμη και κακόβουλη.

3. Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής και Πατριαρχικός Έξαρχος Πάτμου, διαβεβαιώνει υπευθύνως ως εκ της ιδιότητος και θέσεως του, ότι άπασα η μοναστική αδελφότης της νήσου έχει υψηλό αίσθημα ευθύνης ώστε σε καμία περίπτωση να λαμβάνει δημόσια θέση υπέρ του ενός ή άλλου υποψηφίου στις δημοτικές ή άλλες εκλογές.

Ελπίζει βεβαίως ότι γίνεται αντιληπτό ότι κάτι τέτοιο δεν αποκλείει την άσκηση του ιδίου εκλογικού δικαιώματος της, όπως εξ άλλου όλοι οι δημότες και πολίτες της Πάτμου.

Πικρίες αποτυχόντων υποψηφίων δεν είναι σωστό να στρέφονται κατά του Ηγουμένου και Πατριαρχικού Εξάρχου και κατά του συνόλου της μοναστικής αδελφότητας της νήσου Πάτμου.

4. Δημοσιεύματα που αναφέρονται χωρίς καμία βάση σε υπεξαίρεση χρημάτων από το Ταμείο της Ιεράς Μονής ή σε πώληση αντικειμένων αξίας που αφαιρέθηκαν από την Μονή είναι όχι μόνον αβάσιμα και καταδικαστέα αλλά ευθέως κακόβουλα και συκοφαντικά διότι τα πάντα είναι καταγεγραμμένα και για όσους ασχολούνται και με τα επιστημονικά είναι κατοχυρωμένα με σημαντικές εργασίες, όσοι δε προβάλλουν και δημοσιεύουν τους πιο πάνω κακόβουλους ισχυρισμούς πλήττουν αναμφισβητήτως και εμπροθέτως και πρόσωπα και θεσμούς για την υπεράσπιση των οποίων εμφανίζονται δήθεν κοπτόμενοι.

Εμφανίσεις: 54253
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!