Θεία Λειτουργία στην Αθήνα για τα ονομαστήρια του Πατριάρχη Αλεξανδρείας

ImageΜε τα βλέμματα και τις καρδιές μας στραμμένες στην Αίγυπτο, την χώρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου όπου έσπειρε και διέδωσε τον Ευαγγελικό  Θείο Λόγο μαρτυρώντας υπέρ Αυτού, στο αίμα του οποίου κραταιώθηκε η υπ΄αυτόν ιδρυθείσα  Εκκλησία των Αλεξανδρέων και η Πανίερη αυτής Καθέδρα, σ αυτή την χώρα που κλυδωνίζεται εσχάτως  από τις μεγάλες πολιτικές αναταραχές  και ανακατατάξεις,  τη βία, το αίμα και  την αβεβαιότητα για το μέλλον του φιλόξενου και φιλειρηνικού λαού της  και με αφορμή την εορτή του Αγίου Ενδόξου Μεγάλου Μάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος, το όνομα του οποίου φέρει  και επαξίως  τιμά καθ΄ όλα, ο σεπτός Προκαθήμενος της Αφρικανικής Εκκλησίας, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β’ , ο οποίος σήμερα άγει τα σεπτά Αυτού ονομαστήρια, όλοι εμείς οι εις το «κλεινόν άστυ» ενδημούντες   και παρεπιδημούντες  Αρχιερείς , Ιερείς , Άρχοντες , ο πιστός λαός του Θεού και οι φίλοι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας,  οι οποίοι, μη δυνάμενοι , λόγω των  εξελισσόμενων ραγδαίων  πολιτικών γεγονότων και της ασταθείας που επικρατεί, να προσεγγίσουμε την Ιερά Καθέδρα  και να συμπροσευχηθούμε με την Α.Θ.Μ. τον σεπτό Πάπα (Πατέρα) και Πατριάρχη κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟ Β΄ , ενώσαμε τις προσευχές  και τις δεήσεις μας ,στον Ιερό Ναό των Αγίων Αθανασίου, Νικολάου και Φωτίου Άνω Κυψέλης, Μετοχίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα.

Στην θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άκκρας κ. Γεώργιος, Εκπρόσωπος της Α.Θ.Μ. στην Αθήνα , δεόμενοι υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως  Αυτού, στις κρίσιμες αυτές ημέρες και ώρες που διέρχεται , ευρισκόμενος στις επάλξεις και στο ιερό καθήκον Του, δίπλα στο προσφιλές και αγαπημένο Του ποίμνιο, στηρίζοντας το, υπερασπίζοντας το και εμψυχώνοντας το, προσευχόμενος , νυχθημερόν, υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου.

Στην λειτουργική αυτή σύναξη συμπροσευχήθηκαν μεταξύ άλλων, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Γέρων Αξώμης κ. Πέτρος, Πτολεμαίδος κ. Προτέριος και Χαρτούμ και παντός Σουδάν κ. Εμμανουήλ, ο Μέγας Άρχων Λογοθέτης κ. Σπυρίδων Καμαλάκης, ο Πρόεδρος των Οφικιάλων κ. Θεόδωρος Παναγόπουλος, Άρχοντες Οφικίαλοι, εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ κ.ά. ενώ το αναλόγιο λάμπρυνε χορός   Αγιοριτών  πατέρων.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι ακολούθησε κέρασμα στο αρχονταρίκι του μετοχίου.

Εμφανίσεις: 58263
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!