Πανήγυρη I.N. Αγίας Σοφίας Λευκωσίας (ΦΩΤΟ)

ko6

Συνεχίζοντας την παράδοση της Αγ. Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως ο μεγαλοπρεπής Ι. Ναός Αγ. Σοφίας Λευκωσίας πανηγυρίζει την ημέρα της εορτής της Μεσοπεντηκοστής.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγινε ο Πανηγυρικός Εσπερινός. Χοροστάτησε ο παρεπιδημών στην Κύπρο Σεβασμιωτατος Μητροπολιτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος εκήρυξε και τον Θ. Λόγον.

Πήρε αφορμή από την φράση του Παλαιοδιαθηκικού αναγνώσματος ¨Αρχή σοφίας, φόβος Κυρίου¨ και είπε ότι η πηγή της σοφίας είναι το δέος, το θάμβος, που αισθάνεται ο άνθρωπος μπροστά στο μεγαλείο του Θεού.

Καθε άλλη σοφία, είπε, είναι ¨ επίγειος, ψυχική, δαιμονιώδης ¨(Ιακ.γ,15) και ανέλυσε τους τρεις αυτούς χαρακτηρισμούς και τις συνέπειες αυτής της ¨σοφίας.¨

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Κορωνείας χοροστάτησε στην ακολουθία του Ορθρου και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας.

Στο Κήρυγμά του αφού ανέφερε χωρία της Κ.Διαθήκης που συσχετίσουν την σοφία του Θεού με το πρόσωπο του Κυρίου Ιησού, είπε ότι αυτήν την σοφία την χαρίζει ο Χριστός στις δεκτικές καρδιές.

Αυτή η ¨άνωθεν σοφία¨ είναι ¨αγνη, ειρηνική, επιεικής, ευπειθής, μεστή ελέους και καρπών αγαθών, αδιάκριτος και ανυπόκριτος ¨ (Ιακ.γ,17 ). Ανέπτυξε καίρια αλλά με συντομία όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς.

Κατέληξε λέγοντας ότι η απόκτηση αυτής της σοφίας είναι αποτέλεσμα της συνεργίας της Χάριτος του Θεού και της θελήσεως του ανθρώπου και καλούμεθα όλοι να την αποκτήσουμε, ώστε να ¨περιπατούμεν εν σοφία¨ πάντοτε.

ko1

ko2

ko3

ko4

ko5

ko7

Εμφανίσεις: 56769
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!