Λαρίσης: ''Ο Άγιος Αχίλλιος μας καλεί να μην απαρνηθούμε την πίστη μας'' (ΦΩΤΟ)

litaneia-31

Λάρισα | Αιμίλιος Πολυγένης

Λαμπρή λιτανεία ακολούθησε με την συμμετοχή όλων των φορέων και των πιστών ανθρώπων της πόλης αλλά και όλων των ευλαβών προσκυνητών, η λιτάνευση των τιμίων λειψάνων και της ιεράς εικόνας του αγίου στους δρόμους της Λάρισας, η οποία κατέληξε στην κεντρική πλατεία, όπου ακολούθησε η καθιερωμένη πανηγυρικὴ τελετή του Υψώματος προς τιμὴ του αγίου Αχιλλίου και η δέησις με την αρτοκλασία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Λάρισας και του Εμπορικού συλλόγου της Πόλεως.

Από την εξέδρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος πρό του τέλους της δεήςεως ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για τη συμμετοχή τους στους εορτασμούς και τον πιστὸ λαὸ για την πάνδημη και ομολογουμένως εντυπωσιακὴ συμμετοχὴ του.

"Συγκεντρωθήκαμε στο κέντρο της πόλεως μας, στο κέντρο γύρω από το οποίο κινείται όλη η ζωή μας, προκειμένου να ομολογήσουμε την πίστη μας, την πίστη μας την αγία, που είναι ο πλουτισμός και ο θησαυρός μας", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ιγνάτιος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Λαρίσης πρόσθεσε: "Ο Άγιος Αχίλλιος μας καλεί όλους εμάς που είμαστε παρόντες, αλλά και τους απανταχού Λαρισαίους όπου και αν βρίσκονται να μην απαρνηθούμε την πίστη μας."

Ακολουθεί η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης:

litaneia-2

litaneia-3

litaneia-4

litaneia-5

litaneia-6

litaneia-7

lit-1

lit-2

lit-3

lit-4

lit-5lit-6

litaneia-8

litaneia-9

litaneia-10

litaneia-11

litaneia-12

litaneia-13

litaneia-14

litaneia-15

litaneia-16

litaneia-17

litaneia-18

litaneia-19

litaneia-20

litaneia-21

litaneia-22

litaneia-23

litaneia-24

litaneia-25

litaneia-26

litaneia-27

litaneia-28

litaneia-29

litaneia-31

litaneia-32

litaneia-33

litaneia-34

litaneia-35

litaneia-36

litaneia-37

litaneia-38

lit-7

lit-8

lit-9

lit-10

Εμφανίσεις: 96193
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!