Γιάννης Σγουρός σε Romfea.gr: «Πρέπει να προχωρήσουμε μαζί με την Εκκλησία»

Giannis-Sgouros

Είναι κοινό μυστικό πως ο Περιφερειάρχης Αττικής χαίρει της εκτίμησης όλων των Μητροπολιτών και των κληρικών της Αττικής.

Άλλωστε τόσα χρόνια ως Νομάρχης και στη συνέχεια ως Περιφερειάρχης Αττικής ο κ. Γιάννης Σγουρός στήριξε έμπρακτα με έργα υποδομών το έργο της Εκκλησίας.

Στην αποκλειστική του συνέντευξη στη Romfea.gr και τον Αιμίλιο Πολυγένη ο κ. Σγουρός αναγνωρίζει, όπως αναφέρει, την πολύτιμη συμβολή της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση των αναγκών των ανθρώπων που υποφέρουν από την κρίση.

Υπόσχεται δε πως με τους πόρους από το νέο ΕΣΠΑ και την στενή συνεργασία Εκκλησίας και Περιφέρειας, θα μπορέσουν να κάνουν πολλά περισσότερα και στοχευμένα για την φροντίδα των ανθρώπων που υποφέρουν.

Έχετε υπηρετήσει τον β’ βαθμό της αυτοδιοίκησης από τη γέννησή του. Ποιο είναι το στοίχημά σας για την Περιφέρεια Αττικής την ερχόμενη πενταετία;;

Καμία μέρα δεν πρέπει να πάει χαμένη. Εργαζόμαστε καθημερινά και σκληρά, για να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει.

Οι άμεσες προτεραιότητες της παράταξής μας για την Περιφέρεια Αττικής είναι:

1) Να συμβάλουμε στην καταπολέμηση της ανεργίας που έχει φτάσει σε τραγικά επίπεδα. Θα το πετύχουμε με συγκεκριμένες δράσεις, πλήρως κοστολογημένες και με εξασφαλισμένους πόρους.

2) Η μάχη κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Με το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, θα έχουμε τη δυνατότητα για πρώτη φορά, να ασκήσουμε άμεσα κοινωνική πολιτική, αφού έχουμε εξασφαλίσει 300 εκ. ευρώ. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε τα έργα κοινωνικών υποδομών σε όλους τους Δήμους της Αττικής.

3) Η ολοκλήρωση όλων των μεγάλων έργων υποδομής που έχει ανάγκη η Αττική για τα στερεά και τα υγρά απόβλητα. Υποδομές που καρκινοβατούσαν για 30 χρόνια, εμείς τις ξεκινήσαμε και την επόμενη πενταετία θα ολοκληρωθούν, είτε το πιστεύουν κάποιοι είτε όχι.

Το σύνολο των πόρων που θα διατεθούν στην Περιφέρεια Αττικής τα επόμενα 5 χρόνια φτάνει τα 4 δις 188 εκατ. ευρώ.

Έχουμε αποδείξει ως τώρα ότι δουλεύουμε ακούραστα για τους στόχους που θέτουμε και μόνο με έργο συντηρούμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Δεν φοβόμαστε τις δεσμεύσεις. Τολμάμε να αναλάβουμε συγκεκριμένες δράσεις, γιατί έχουμε και την εμπειρία και την όρεξη για δουλειά.

Όσον αφορά στο Πρόγραμμα Καταπολέμησης της φτώχειας, σκοπεύετε να δράσετε από κοινού με την Εκκλησία;

Φυσικά, ήδη η σχέση μου και η συνεργασία μου με την Εκκλησία είναι άριστη, κυρίως σε έργα υποδομών, και τώρα πλέον θα μπορούμε να συνεργαστούμε ακόμη περισσότερο, αφού το Νέο ΕΣΠΑ μας λύνει τα χέρια, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε άμεσα τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Πρέπει όλοι να αναγνωρίσουν ότι σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια η Εκκλησία και μέσω των ενοριών κατάφερε να κρατήσει όρθιους πολλούς ανθρώπους που είχαν ανάγκη ακόμη κι ένα πιάτο φαγητό.

Αντικατέστησε το κοινωνικό κράτος πρόνοιας που κατέρρευσε από την κρίση.

Εμείς, εάν μας εμπιστευτούν οι πολίτες, θα προσπαθήσουμε αυτά τα 300 εκ. ευρώ του ΕΣΠΑ, με στοχευμένα προγράμματα, σε συνεργασία με τους Δήμους και την Εκκλησία που γνωρίζουν ποιοι πραγματικά έχουν ανάγκη, να πιάσουν τόπο.

Λέτε ότι είστε ανεξάρτητος, ενώ οι άλλοι συνυποψήφιοί σας έχουν κομματική στήριξη. Εσάς ποιος σας στηρίζει;

Όλοι έχουμε μια πολιτική αφετηρία ή και μια κομματική σχέση. Το ζήτημα είναι πώς ασκεί κάποιος τα καθήκοντά του, όταν έχει ένα δημόσιο ρόλο ευθύνης.

Ποτέ δεν έκρυψα την πολιτική μου ταυτότητα αλλά και από την άλλη προσωπικά ποτέ δεν είχα κομματικές περγαμηνές.

Έχω αποδείξει ότι έχω «αχρωματοψία» απέναντι στους δημάρχους και τους πολίτες. Δεν τους διαχωρίζω σε πράσινους, κόκκινους, μπλε.

Είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι η κομματική προσκόλληση δημιουργεί πόλωση και δεν ωφελεί την αυτοδιοίκηση.

Η δημόσια προεκλογική αντιπαράθεση για τις περιφερειακές εκλογές, δεν πρέπει να γίνει ένας ακόμη στίβος κομματικών προστριβών.

Εμείς έχουμε χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Το 2010 δεσμεύτηκα για συγκεκριμένα πράγματα, για αυτά τα πράγματα δούλεψα σκληρά και τήρησα όλες μου τις δεσμεύσεις. Δούλεψα για τους πολίτες και δεν τους «δούλεψα».

20739

2027797

sgour

Εμφανίσεις: 86313
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!