Ζαμπέλης “Η Εκκλησία αθόρυβα προχωράει σε κοινωνικές παρεμβάσεις”

ImageΣτο νέο ξενώνα που θα κατασκευάσει η Εκκλησία της Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη και τον οποίο θα θεμελιώσει σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, μίλησε ο Διευθυντής της ΕΚΥΟ κ. Ζαμπέλης.

Ο κ. Ζαμπέλης σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι “ο ξενώνας αυτός είναι μια παρέμβαση στο κοινωνικό γίγνεσθαι, θέλουμε να βοηθήσουμε την κοινωνία της Βορείου Ελλάδος διότι έλειπε αυτό. Η Εκκλησία της Ελλάδος έχοντας στην ιδιοκτησία της αυτό το ακίνητο, αποφάσισε να κατασκευάσει ένα υπερσύγχρονο ξενώνα για τους συγγενείς των νεοπλασματικών ασθενειών η και για τους ίδιους”.

“Ερχόμαστε να καλύψουμε την ανάγκη αυτή με χρήματα της Εκκλησίας, και προγραμματίζουμε του χρόνου να κάνουμε ένα ξενώνα για τους φοιτητές. Ο ξενώνας αυτός θα φιλοξενεί 35 άτομα ημερησίως”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής των Οικονομικών κ. Ζαμπέλης.

Ερωτηθείς για το τι προϋπολογισμό μιλάμε, ο κ. Ζαμπέλης τόνισε ότι “μιλάμε για ένα προϋπολογισμό 1 εκατ. 800 χιλιάδων ευρώ, τα οποία τα καλύπτουμε όλα εμείς”.

Εν συνεχεία ο Διευθυντής των Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, επεσήμανε ότι “η Εκκλησία αθόρυβα προχωράει σε κοινωνικές παρεμβάσεις, με αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας και γι' αυτό ευχόμαστε η Πολιτεία να μας απελευθερώσει την περιουσία μας, η οποία κατά το μεγαλύτερο μέρος είναι δεσμευμένη”.

Το επταώροφο κτίριο που θα στεγάσει τον ξενώνα «Θεοξένια» θα ανεγερθεί στην οδό Ηπείρου, που βρίσκεται πίσω από το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Θεαγένειο» και θα περιλαμβάνει - σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό - 20 διαμερίσματα.

 

Φώτο: Χρ. Μπόνης

Εμφανίσεις: 61627
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!