Ο Μητροπολίτης Άκκρας παρέδωσε επαίνους σε 64 εθελοντές

ImageΣε αναγνώριση της εθελοντικής προσφοράς, των κόπων και των δαπανών 64 προσώπων, μελών της Εκκλησιαστικής κοινότητας του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων Βρηλισίων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου με το πέρας της Θείας Λειτουργίας σεμνή εκδήλωση βράβευσης των.

Από το πρωί τελέσθηκε ο όρθρος και Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Άκκρας  κ. Γεωργίου, εκπροσώπου εν Αθήναις του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου.

Στην Θεία λειτουργία έλαβαν μέρος οι δύο εφημέριοι του Ναού Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Γαζέτας και πρεσβύτερος π. Ιωάννης Τσαπαρίκος, έξι ακόμα προσκεκλημένοι κληρικοί, ανάμεσα στους οποίους και ο Πρωτοσύγκελος του Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, Αρχιμανδρίτης π. Ισίδωρος Σαλάκος.

Μετά την απόλυση, ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Γαζέτας, αναφέρθηκε δι΄ολίγων στην εκ μέρους της διοικήσεως της ενορίας βράβευση των 64 εθελοντών και ακολούθως διαβάστηκε μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος μεταξύ άλλων έγραφε «Επιθυμώ να σας κάνω γνωστό τον θαυμασμό μου για το μεγάλο σε σχέση με τα δεδομένα της ενορίας σας αριθμό εθελοντών. Περισσότερο όμως με συνέχουν αισθήματα ιερής εν Χριστώ αγάπης προς όλους, με συγκινεί η πάλλουσα από διάθεση προσφοράς προς τους αδελφούς μας καρδία, η πυρωμένη από ιερά αισθήματα ψυχή ενός εκάστου. Ο εθελοντισμός, τουτέστιν η διακονία και μάλιστα με τέτοιους όρους είναι άξιος πολλών επαίνων».

Ακολούθως ο Μητροπολίτης Άκκρας συνεχάρη τους τιμωμένους και αναφέρθηκε στην εργασία που η Εκκλησία κάμει Ιεραποστολικά στην Αφρική και η οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον εθελοντισμό.

Εν συνεχεία παρέδωσε τους επαίνους και αναμνηστικό δώρο στους 64 εθελοντές. Στο τέλος επέδωσε τους διορισμούς των νέων Εκκλησιαστικών Συμβούλων για την τριετία 2011-2013 και έκαμε την διανομή του αντιδώρου.

Ανάμεσα στους τιμηθέντες ήταν και ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ.Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, ο  οποίος υπηρέτησε ως Εκκλησιαστικός Σύμβουλος στο απερχόμενο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

Εμφανίσεις: 57408
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!