Διαμαρτυρία στο Αμμάν της Ιορδανίας για τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

o13

Διαδηλώσεις κλιμακωτές στο Αμμάν της Ιορδανίας με μεγαλύτερη την σημερινή έξω από το γραφείο του Πρωθυπουργού της Χώρας, από την Ορθόδοξη Κοινότητα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο Αμμάν, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Dr. Bassem Faraj, φανερώνουν εξέγερση του αραβικού ποιμνίου απέναντι στην "αλαζονική" συμπεριφορά του Πατριάρχη Θεοφίλου, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

Τόσο προς το Ποίμνιο, αφού όχι μόνο δεν τήρησε τις υποσχέσεις που έδωσε προκειμένου να πάρει την αναγνώρισή του, αθετώντας συνεχώς τον Νόμο 28/1958 που ισχύει για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, αλλά επιπλέον επέφερε διχασμό μέσα στους Άραβες, με το να εκδιώκει επιπλέον Αρχιμανδρίτες του Πατριαρχείου, παιδιά της εκκλησίας, και να τους κόβει τον μισθό, να τους διαβάλλει παντού, και να διακόπτει το πνευματικό τους έργο.

Όσο και προς την Αδελφή Εκκλησία της Αντιόχειας με αυτή την προκλητική και αστόχαστη ενέργειά του, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, να δημιουργήσει επισκοπή στο κράτος του Κατάρ στο οποίο βρίσκονται τα γεωγραφικά όρια της Εκκλησίας της Αντιοχείας, για την οποία τα μέλη της κοινότητος του Πατριαρχείου στο Αμμάν εκφράζουν την αντίθεσή τους.

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλιά της Ιορδανίας να απέχει από την υποστήριξη του Έλληνα Πατριάρχη στις ενέργειές του σε βάρος του αραβικού ποιμνίου, ελπίζοντας τέλος τόσο ο Πάπας όσο και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος να δώσουν προσοχή σε ό,τι διαδραματίζεται στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων.

o07

o10

o14

oihd

 

Εμφανίσεις: 60004
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!