Β' Επιστημονικό Συνέδριο: "...ίνα υμείς υπάγητε και καρπόν φέρητε..."

88Πενήντα χρόνια συμπληρώθηκαν από τότε που ο ηγέτης της Ορθοδοξίας, Πατριάρχης Αθηναγόρας ο Α´, συναντήθηκε στα Ιεροσόλυμα με τον Πάπα της πρεσβυτέρας Ρώμης, Παύλο τον Στ´.

Η επέτειος αυτή έφερε την Ανατολή με τη Δύση πιο κοντά, αφού μετά από εννέα ολόκληρους αιώνες έσπασε η σιγή και φωτίστηκε το σκοτάδι της φοβερής διάσπασης των δύο Εκκλησιών.

Μετά από πενήντα χρόνια η ιστορική εκείνη συνάντηση επαναλαμβάνεται μεταξύ των δύο Μεγάλων Προκαθημένων της Παλαιάς και της Νέας Ρώμης, του Πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, στον ίδιο χώρο, στην αγία Γη, όπου πάτησαν τα πόδια του Χριστού.

Με αφορμή τις δύο αυτές ιστορικές, για την Εκκλησία και την ανθρωπότητα, συναντήσεις των Προκαθημένων μας πραγματοποιείται το Β´ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στην Ιερά Βασιλική, Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή των Βλατάδων από 27 έως και 28 Μαΐου τρ. έτ.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Ιερά Βασιλική, Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή των Βλατάδων και το εν αυτή Ίδρυμα Πατερικών Μελετών και την Pontificia Facolta Teologica Dell’ Italia Meridionale Sezione San Tommaso d’ Aquino, έχει γενικό θέμα: «Ἵνα ὑμεῖς ὑπάγητε καί καρπόν φέρητε... Ὁ Διάλογος τῆς ἀγάπης καί τῆς ἀληθείας μεταξύ Ρωμαιοκαθολικῶν καί Ὀρθοδόξων 50 χρόνια μετά τή συνάντηση τοῦ Πάπα Παύλου τοῦ Στ´ μέ τόν Οἰκουμενικό Πατριάρχη Ἀθηναγόρα τόν Α´ στά Ἱεροσόλυμα» και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Στο Συνέδριο μετέχουν αναγνωρισμένοι επιστήμονες από την Ρωμαιοκαθολική και την Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ μήνυμα έχουν αποστείλει ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Χορηγός είναι το Ξενοδοχείο Νικόπολις το οποίο φρόντισε για την φιλοξενία των συνέδρων συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχή διεξαγωγή του συνεδρίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Εμφανίσεις: 69270
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!