Η Ιθάκη εόρτασε τον Άγιό της Ιωακείμ Παπουλάκη (ΦΩΤΟ)

ithaki-6

Του Μιχάλη Ζαφείρη | Romfea.gr

Λαμπρά εόρτασε το Νησί της Ιθάκης τον δικό της Άγιο, τον όσιο Ιωακείμ τον Παπουλάκη το διήμερο 24 και 25 Μαΐου.

Πλήθος κόσμου προσήλθε στο χωριό Σταυρό της Ιθάκης, όπου εγενήθη και εκοιμήθη ο Βατοπεδινός Άγιος Ιωακείμ, για να προσκυνήσει την τιμία Κάρα και τα λείψανα του Αγίου.

Το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Σταυρού, όπου έχτισε ο ίδιος ο Άγιος, Ιερά Παράκληση και εν συνεχεία χοροστατούντους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Θεοφίλου σχηματίστηκε πομπή προς τον Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Σταυρού, όπου τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

Τον θείον λόγον κήρυξε ο εκ πατρών ορμόμενος πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Ρουμελιώτης αναφερόμενος σε θαυμαστά γεγογόνοτα του Αγίου Ιωακείμ. Στην Ιερά Ακολουθία παρέστησαν επίσης ο διοικητής του Λιμενικού σώματος Ιθάκης μαζί με λοιπούς λιμενικούς όπου βοήθησαν στην λιτανευτική πομπή και ο διοικητής του πυροσβεστικού σώματος Ιθάκης.

Το πρωί της εορτής τελέσθηκε χοροστατούντος και ομιλούντος του Μητροπολίτου κ. Θεοφίλου Πανηγυρική Λειτουργία.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος συνδύασε την εορτή της Κυριακής του Τυφλού με την βιοτή του Αγίου.

Αξίζουν πολλούς επαίνους στον νέο προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Χρήστο Λυκουρέση και στο εκκλησιαστικό συμβούλιο για την άψογη οργάνωση της Ιεράς Πανηγύρεως.

ithaki-3

ithaki-4

ithaki-5

ithaki-7

 

Εμφανίσεις: 76409
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!