Θεία Λειτουργία μετά από 50 χρόνια στην Σκήτη του Αγίου Γρηγορίου Μετεώρων

meteora1Του Θανάση Βλάχου

Στιγμές μοναδικής θρησκευτικής κατάνυξης έζησαν όσοι αξιώθηκαν να συμμετέχουν στην Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε 50 ολόκληρα χρονιά μετά την προηγούμενη στην Σκήτη του Αγίου Γρηγορίου στα Μετέωρα.

Η πρωτοβουλία που έδωσε μοναδικές συγκινήσεις ανήκε στην Μοναστική Κοινότητα της Λίθινης Πολιτείας πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Σκήτη του Αγίου Γρηγορίου η οποία βρίσκεται σε ύψος 50 μέτρων από το έδαφος, οπότε η πρόσβαση ήταν εφικτή μόνον με αναρρίχηση.

Έτσι νωρίς το πρωί με την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμπάκας και του Διοικητή της κ. Τσιορλίδα έγινε η αναρρίχηση και η λειτουργία προεξαρχόντων των Καθηγουμένων των Ιερών Μονών Μεγάλου Μετεώρου και Αγίας Τριάδας, Αρχιμανδριτών Νήφωνος και Δομετίου συμπαραστατούμενων από τον Αρχιμανδρίτη της ΙΜ Βαρλαάμ και μοναχών της μοναστικής πολιτείας παρουσία ανδρών της ΠΟΥ και ολίγων πιστών της περιοχής.

Η ατμόσφαιρα άκρως κατανυκτική και μοναδική για όλους εκείνους που την έζησαν καθώς είχε να τελεστεί θεία λειτουργία εδώ και 50 χρόνια καθώς τα συναισθήματα ήταν τέτοια που σε έφερναν στην εποχή των πρώτων ασκητών-μοναχών που με την προσευχή και την δοκιμασία πλησίαζαν στον επουράνιο πατέρα.

Η πρωτοβουλία αυτή όπως πληροφορούμαστε αναμένεται να καθιερωθεί από τους Μετεωρίτες Πατέρες σε ετήσια βάση κι αυτό αποτελεί μοναδική ευκαιρία αναγέννησης στιγμών που έδωσαν το μοναδικό μεγαλείο στην Μετεωρίτικη πολιτεία.

16

18

20

meteora3

Εμφανίσεις: 62914
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!