Απονομή πτυχίων στην Σχολή της Αγίας Τριάδος του Jordanville

HTM 0547

Την Κυριακή 25 Μαίου 2014, έγινε η απονομή πτυχίων Θεολογίας της 66η περιόδου της Ιερατικής σχολής της Ρωσσικής Εκκλησίας της Διασποράς στο Jordanville  της Νέας Υόρκης.

Η τελετή άρχισε με Aρχιερατική Λειτουργία προεξάρχοντος του θεοφιλεστάτου Eπισκόπου Μέυφιλντ κ. Γεωργίου , ο οποίος έχει μονάσει επί μια πενταετία στο Άγιο Όρος και τριάντα χρόνια στο Jordanville.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουγίας και την μοναστηριακή τράπεζα πραγματοποιήθηκε η τελετή με λιτάνευση του κλήρου, των καθηγητών και των φοιτητών από την τράπεζα της μονής προς το καθολικό όπου έγινε η ειδική τελετή.

Ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Λουκάς και Κοσμήτορας της Σχολής άνοιξε τήν συνεδρίαση, τονίζοντας την αναγκαιότητα η ζωή μας να εστίάζεται στον Σωτήρα Χριστό για την σωτηρία μας.

Στη συνέχεια ο Επίσκοπος Γεώργιος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του γέροντος Παϊσίου στον ρόλο του ιερέως στην εκκλησία.

"Ο ιερέας πρέπει να αγωνίζεται πνευματικά για να καθαρίσει τον εαυτό του από τα πάθη ώστε με τη χάρη του Θεού να βοηθήσει ψυχές να σώσουν τις ψυχές τους", ανέφερ χαρακτηριστικά ο κ. Γεώργιος.

Κύριος ομιλητής της τελετής ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος Σέργιος, πατέρας του αριστεύσαντος Νικολάου, ο οποίος μίλησε με βάση την 26ετή ιερατική εμπειρία για το ρόλο του ιερέως στην ενορία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε την σημασία της σχολής στήν βίωση της Θεολογίας και παρότρυνε τους νυν και μέλλοντες ιερείς στην επιμελή λειτουργική ζωή, και τη συχνή προσωπική τους προσευχή και εξομολόγηση.

Ο αριστούχος Νικόλαος Κότταρ συνέχισε στα ρωσικά με την προφητεία του Μεγ. Σαββάτου για την ανάσταση των νεκρών και την δική του πνευματική αναγέννηση κατα τη διάρκεια της παρουσίας του στην σχολή.

Ο τελειόφοιτος Ματθαίος Ρομαντσάκ στα αγγλικά ευχαρίστησε την σχολή για την εμπειρία που απεκόμησε όλο αυτό το διάστημα.

Οι λοιποί απόφοιτοι πρωτοπρεσβύτερος Διονύσιος Νατύλοφ, Ιούλιος Ναρμίνικς, και Ρόμαν Κούναν, που χειροθετήθηκε αναγνώστης θα επιστέψει για να υπηρετήσει την Ορθοδοξία στη Βραζιλία.

HTM 0498

 

HTM 0507

HTM 0528

HTM 0554

HTM 0559

HTM 0603

HTM 0613

Εμφανίσεις: 48990
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!