Βερέμης «Το Οικ. Πατριαρχείο καταγγέλλει τον εθνικισμό, με τον όρο εθνοφυλετισμός»

ImageΈντονες διαμαρτυρίες πρόκειται να προκαλέσει ο Καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θάνος Βερεμής, μετά από τις σημερινές δηλώσεις που έκανε στον Ραδιοφωνικό σταθμό «9,84».

Ο κ. Βερεμής σχολιάζοντας το γεγονός, ότι ο Μητροπολίτης Άνθιμος την Κυριακή από άμβωνος αναφέρθηκε στο ντοκιμαντέρ του, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Κοιτάξτε ένας από τους νεώτερους μύθους είναι, ότι η Εκκλησία ανακατεύετε με τον Εθνικισμό, ότι ο Εθνικισμός και Εκκλησία είναι ένα και το αυτό. Είναι μέγα σφάλμα!»

«Αυτό θα το καταλάβει όποιος ασχολείται με την ιστορία, διότι βέβαια όλοι ιστορικοί συμφωνούν γιατί διαβάζουν ιστορικά βιβλία, οι υπόλοιποι νεοέλληνες φαντάζονται την ιστορία. Υπάρχουν εμφυτεύματα μνήμης από το σχολείο, γιατί το σχολείο τι θέλει; Θέλει να δημιουργήσει μια κοινότητα εθνική. Αυτό βοηθάει να εμπεδώνονται μύθοι, όπως αυτούς που ξέρουμε», πρόσθεσε ο κ. Βερεμής.

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Βερεμής αναφέρθηκε και στις εγκυκλίους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τονίζοντας ότι «αν κανείς διαβάσει τις εγκυκλίους του Πατριαρχείου, γιατί το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσωπεί την Εκκλησία. Και το Πατριαρχείο καταγγέλλει τον εθνικισμό, με τον όρο εθνοφυλετισμός».Image

«Βεβαίως η Εκκλησία δεν είναι υπέρ του Εθνικισμού, διότι το Οικ. Πατριαρχείο απευθύνονταν και στους Βούλγαρους, στους Ρουμάνους και στους Σέρβους και όσους δεν είχαν ήδη ξεφύγει…», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, τόνισε: «Δεν μπορεί το Πατριαρχείο να το παίζει εθνικιστικά ελληνικά, είναι ένας πολυεθνικός οικουμενικός οργανισμός. Το λέει και η λέξη Οικουμενικό Πατριαρχείο».

Κλείνοντας ο κ. Βερελής αναφέρθηκε και στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο, υπογραμμίζοντας ότι «ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έχει απόλυτη άποψη και γνώση αυτών των πραγμάτων, και γι΄ αυτό έχει πετύχει στην Αλβανία».

Εμφανίσεις: 72934
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!