Η Ι.Μ. Χίου τίμησε τον Φιλίππων Προκόπιο (ΒΙΝΤΕΟ)

boyno

Το μεγαλόσταυρο του Αγίου Ισιδώρου απένειμε η Ιερά Μητρόπολη Χίου στο Χιώτη Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως, Θάσου και πρόεδρο της Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου κ. Προκόπιο, τιμώντας τον για τα σαράντα χρόνια της σεπτής Ποιμαντορίας του.

Στον ευχαριστήριο λόγο που απηύθυνε ο τιμώμενος, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στην οποία χοροστάτησε στο ναό της του Χριστού Αναλήψεως του Βουνού, στο χωριό που γεννήθηκε, τόνισε ότι έφυγε από τον τόπο του 12 χρονών «χαμένο» παιδί και ο Θεός τον ευλόγησε να βρεί το δρόμο του.

«Κάθε φορά που έρχομαι στο Βουνό και βλέπω την εκκλησία όπου ξεκίνησα, το πατρικό μου σπίτι και τους δικούς μου ανθρώπους, ανοίγει η καρδιά μου, παίρνω δύναμη και ζωή.

Ευχαριστώ την Ιερά Μητρόπολη Χίου για την ύψιστη τιμή και την έκπληξη που μου επιφύλαξε και παρακαλώ το Θεό να σας έχει όλους καλά, γιατί σας αγαπώ, όπως μου έχετε αποδείξει ότι με αγαπάτε και εσείς», τόνισε ο ηλικιωμένος Μητροπολίτης, με μάτια δακρυσμένα από τη συγκίνηση.

Άσπιλος

Στη Θεία Λειτουργία τον συνόδεψαν οι Μητροπολίτες Δράμας κ. Παύλος και Χίου κ. Μάρκος, που συμπροσευχήθηκαν μαζί με το φιλέορτο πλήθος που κατάκλυσε την χωριοεκκλησσιά.

«Μακάρι να μας αξιώσει ο Θεός να γίνουμε άξιοι σου, τιμάς την εκκλησία και τη Χίο με τον άσπιλο βίο σου», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου στην προσφώνηση του, πριν τον επιβραβεύσει με την απονομή της ανώτατης τιμής της Μητροπόλεως Χίου.

Απαίτησε δε, όπως τόνισε απευθυνόμενος στον ιερέα και την εκκλησιαστική επιτροπή του ναού, η εκκλησιαστική αίθουσα του χωριού να μετονομασθεί προς τιμήν του σε «Εκκλησιαστική αίθουσα Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκοπίου».

Μη αρεστός

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, έπλεξε το εγκώμιο του τιμώμενου, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι επειδή είναι έντιμος, ειλικρινής και απόλυτα ανιδιοτελής δεν είναι αρεστός στους υψηλά ιστάμενους ιερατικούς και πολιτικούς κύκλους.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ι.Μ. Χίου για τη ζεστή φιλοξενία και ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Μάρκο να μακροημερεύσει όπως η μητέρα και η θεία του, αφήνοντας τους αρχιμανδρίτες να περιμένουν πολύ για τη διαδοχή του.

Εμφανίσεις: 75229
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!