Κλοπή στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Σερρών

ImageΑνάστατη είναι σήμερα 6.2.2011 η τοπική κοινωνία των Σερρών από την βέβηλη ληστεία που έγινε στην γυναικεία Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού στο χωριό Άγιον Πνεύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr κατά την πρωινή Κυριακάτικη λειτουργία και ενώ οι μοναχές βρίσκονταν στο καθολικό της Μονής, άγνωστοι διέρρηξαν πλαϊνή θύρα της ανατολικής πτέρυγας του Μοναστηριού, στην οποία βρίσκεται το παρεκκλήσιο όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και στη συνέχεια έσπασαν το τζάμι της κορνίζας προξενώντας φθορές στο εικόνισμα και αφαιρώντας όλα τα αφιερώματα που ήταν αναρτημένα σε αυτό.

Η κλοπή έγινε αμέσως αντιληπτή από αδελφές της Μονής και αστυνομικούς που παρευρίσκονταν στην θεία λειτουργία ενώ αμέσως ενημερώθηκε η Ιερά Μητρόπολη Σερρών.

Ήδη διεξάγονται οι σχετικές έρευνες ενώ έχουν προσαχθεί και κάποιοι ύποπτοι.

Μεταξύ των αφιερωμάτων που κλάπηκαν τα οποία ήταν μεγάλης αξίας, υπήρχαν και τρία αρχιερατικά εγκόλπια αφιερωμένα από τον Μητροπολίτη Σερρών κυρό Μάξιμο, επί των ημερών του οποίου εκδόθηκε το προεδρικό διάταγμα ιδρύσεως της Μονής, τον νυν ποιμενάρχη κ. Θεολόγο, τον φίλο της Μονής μητροπολίτη Χαρτούμ κ. Εμμανουήλ, καθώς και ένας κτητορικός ιερατικός σταυρός αφιερωμένος από τον δωρητή της Ιεράς εικόνος Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο, νυν καθηγούμενο της Ι. Μ. Εσφιγμένου Αγ. Όρους, ο οποίος ίδρυσε την αδελφότητα της Μονής και με την ευλογία του Μητροπολίτου διατηρεί την πνευματική εποπτεία της.Image

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας βρίσκεται εδώ και μία εικοσαετία στο Μοναστήρι του προφήτη Ηλία στο χωριό Άγιο Πνεύμα λίγα χιλιόμετρα έξω από τις Σέρρες.

Είναι έργο του Αγιογράφου Γεωργίου Καρποντίνη και ιστορήθηκε με την μέριμνα του Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Κατσουλιέρη το 1982.

Από το 1990 αποτελεί την έφορο και προστάτη της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού αλλά και ολοκλήρου της περιοχής του νομού Σερρών, μιας και η χάρις της Παναγίας και η ευλάβεια των πιστών χριστιανών την έχει αναδείξει σε πηγή ιαμάτων και ευλογιών σε όλους τους προσερχομένους, οι οποίοι την είχαν κατακλύσει με τα ευχαριστήρια αφιερώματά τους.

Στην εορτή της στις 24 Σεπτεμβρίου γίνεται μεγάλη πανήγυρη, στην οποία προσέρχονται από όλον τον κόσμο, πολλοί ασθενείς, άτεκνοι και πονεμένοι για να λάβουν την χάρη της Παναγίας.

Δείτε την φωτογραφία με το σπασμένο τζάμι:

Image

Εμφανίσεις: 59923
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!