Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον Καποδίστρια στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

kapodistrias-136

Ολοκληρώθηκαν σήμερα, Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 με πάνδημη συμμετοχή στο Ναύπλιο, οι τριήμερες εκδηλώσεις για την προσωπικότητα του Ιωάννου Καποδίστρια, τις οποίες διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, δια της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, στην Αθήνα και στο Ναύπλιο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος και την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Συνοδική Αρχιερατική θεία Λειτουργία, προεξάρχοντως του Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ και συλλειτουργούντων τον Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης Άνθιμου, Παροναξίας Καλλινίκου, Ιλιού Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθιναγόρα, Ζακύνθου Διονυσίου, Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού Κυρίλλου, Αργολίδος Νεκταρίου και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος.

Τον πανηγυρικό καταληκτήριο λόγο, εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος ,ο οποίος, μετά από σύντομη περίληψη στο νόημα της εορτής της μνήμης των 318 Πατέρων της Α' εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου, παρουσίασε την εισήγησή του για τον μεγάλο Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια, αναφερθείς σε πλήθος συγκεκριμένων γεγονότων.

Χαρακτηριστικά είπε: "..ο Ιωάννης Καποδίστριας υπήρξε πολιτικός ηγέτης, κοινωνικός εργάτης, ευφυής διπλωμάτης, δημιουργικός εμπνευστής, καθοδηγητικός παράγοντας, οραματιστής μεγάλων προσοαθειών ,συνειδητός χριστιανός και Ελληνας πολίτης,ο οποίος προσέφερε Ύψιστες υπηρεσίες για την σύσταση του Ελληνικού κράτους και κυριολεκτικώς θυσίασε την ζωή του για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία...".

Μετά την Θεία Λειτουργία, οι Αρχιερείς μαζί με όλον τον κλήρο και τον πιστό λαό, πραγματοποίησαν δια της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου ένα οδοιπορικό μνήμης προς τον Ιερόν Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, όπου και τελέστηκε επιμνημόσυνος δέησης υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Ιωάννου Καποδίστρια.

Παρόντες στις εκδηλώσεις ο υπουργός ΠΕΚΑ Ιωάννης Μανιάτης , ο υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός, ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτριος Κωστούρος κα.

kapodistrias-132

kapodistrias-133

kapodistrias-134

kapodistrias-135

kapodistrias-137

kapodistrias-138

kapodistrias-139

kapodistrias-140

kapodistrias-141

kapodistrias-142

kapodistrias-143

kapodistrias-144

kapodistrias-145

kapodistrias-146

kapodistrias-148

kapodistrias-149

kapodistrias-150

kapodistrias-151

kapodistrias-152

kapodistrias-153

kapodistrias-154

kapodistrias-155

kapodistrias-156

kapodistrias-159

kapodistrias-160

kapodistrias-162

kapodistrias-163

kapodistrias-165

kapodistrias-166

kapodistrias-167

kapodistrias-169

kapodistrias-170

Εμφανίσεις: 62794
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!