Η εορτή του Αγίου Δωροθέου στην Ιερά Νήσο Τήνο (ΦΩΤΟ)

tinos-37

Με εκκλησιαστική τάξη και ευλάβεια εορτάσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας στην ιερά νήσο Τήνο, η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου, Επισκόπου Τύρου καθ' ην άγει τα σεπτά Του ονοματήρια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος Β'.

Την παραμονή ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Πολυιερατικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα ετελέσθη ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων του νησιού και συμπροσευχομένων μοναζουσών εκ της Ιεράς Μονής Κεχροβουνίου και ακολούθησε Δοξολογία επί τη ονοματική εορτή του Σεβασμιωτάτου.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς, οι Αντιδήμαρχοι Τήνου, ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Τήνου κ. Σίμος Ορφανός, ο νεοεκλεγής Περιφερειακός Σύμβουλος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τα μέλη της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Αθήναις Τηνίων, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του Α.Τ. Τήνου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τήνου, Διευθυντές Σχολείων και Εκπαιδευτικοί, Προϊστάμενοι Υπηρεσιών, οι Υπάλληλοι του Ιερού Ιδρύματος, Πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών Φορέων και Συλλόγων και πλήθος Τηνίων και προσκυνητών-επισκεπτών.

Μετά το πέρας της Δοξολογικής δέησης, η Διοικούσα Επιτροπή του ΠΙΙΕΤ παρέθεσε μικρά δοχή στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ιδρύματος.

Το μεσημέρι, ο Σεβ. κ. Δωρόθεος διελθών την ιερά νήσο προς Σύρο δέχθηκε τις ευχές του Ιερού κλήρου, των τα πρώτα φερόντων και των φιλεόρτων, στην αίθουσα τελετών του ΠΙΙΕΤ.

Κατόπιν, παρουσία του Σεβασμιωτάτου υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Τήνου κ. Παναγιώτη Κροντηρά και της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία "ΔΟΜΙΚΗ" η ανάθεση του έργου "ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΙΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ" στην ιερά νήσο Τήνο.

Την επιμέλεια των εκδηλώσεων είχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

tinos-1

tinos-2

tinos-3

tinos-4

tinos-5

tinos-6

tinos-7

tinos-8

tinos-9

tinos-10

tinos-11

tinos-12

tinos-13

tinos-14

tinos-15

tinos-16

tinos-17

tinos-18

tinos-19

tinos-20

tinos-21

tinos-22

tinos-23

tinos-24

tinos-25

tinos-26

tinos-27

tinos-28

tinos-29

tinos-30

tinos-31

tinos-32

tinos-33

tinos-34

tinos-35

tinos-36

tinos-38

tinos-39

tinos-40

tinos-41

tinos-42

tinos-43

tinos-44

tinos-45

tinos-46

tinos-47

Εμφανίσεις: 64873
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!