Λαμπρός εορτασμός της Υπαπαντής στην Καλαμάτα - (Φωτογραφίες)

ImageΗ Καλαμάτα γιορτάζει την πολιούχο της, Υπαπαντή του Κυρίου και προσκυνητές συρρέουν στον Μητροπολιτικό ιερό ναό για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας.

Χθες βράδυ έγινε αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός, μετά το πέρας του οποίου ακολούθησε ολονυκτία.

Σήμερα το πρωί θα τελέστηκε πολυαρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Ελλασώνος κ. Βασιλείου και στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των ιερών εικόνων στους δρόμους της πόλης.

Επίσης συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός (Εκκλησία της Κρήτης), Ιλίου κ. Αθηναγόρας και Κηφισίας κ. Κύριλλος.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις, την Κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς και ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος.

Η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο του κόμματος, πρώην υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο και ο ΛΑ.ΟΣ από τον ευρωβουλευτή Νικόλαο Σαλαβράκο.

Επίσης παρέστησαν ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, οι βουλευτές του νομού και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το βράδυ στις 8.00, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με συναυλία αφιέρωμα στην Παναγία με το έργο ''Ave-Maria''.

Ο εορτασμός της Υπαπαντής στην Καλαμάτα έχει χαρακτήρα Παμμεσηνιακού προσκυνήματος και κάθε χρόνο συρρέει πολύς κόσμος για να προσκυνήσει.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 78612
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!