Κορωνείας: ''Στην παγκοσμιοποίηση η Εκκλησία αντιπαραθέτει την οικουμενικότητα'' (ΦΩΤΟ)

k2

Προ της εορτής του Αγ. Πνεύματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων την Κυριακή της Πεντηκοστής χοροστάτησε στον Ορθρο,προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας και χοροστάτησε στον Εσπερινό της Γονυκλισίας στον Ι.Ν. Αγ.Τριάδος Αμπελοκήπων.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν οι εκλεκτοί εφημέριοι του Ι. Ναού οι Αρχιμ.Κων.Ραμιώτης και Σεραφείμ Λεβέντης και ο πρόεδρος του Εκκλ. Συμβουλίου Πρωτοπρεσβύτερος Χριστόδουλος Φεργαδιώτης.

Στο σύντομο μήνυμα που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος προ του ¨δι ευχών¨ τόνισε δύο σημεία σχετικά με την κάθοδο του Αγ.Πνεύματος.Είπε ότι το Αγ. Πνεύμα ¨κατήλθε¨ εκεί όπου ήσαν ¨ συνηγμένοι¨ οι Απόστολοι.

Αυτό σημαίνει ότι το Αγ. Πνεύμα δεν το λαμβάνουμε σε ατομική απομόνωση αλλά ¨εν τη Εκκλησια.¨  Όταν δηλ. μένουμε ενσωματωμένοι στο Σώμα του Χριστού, την Εκκλησία.

Το δεύτερο σημείο που τόνισε ο Σεβασμιώτατος είναι ότι, ενώ το Αγ. Πνεύμα το λαμβάνουμε στην Σύναξη της Εκκλησίας, όμως δεν είναι Αυτό μια δύναμη μαζοποιητική.

Βλέπομε ότι παρουσιάζεται ως μεμονωμένες γλώσσες πυρός επάνω στον κάθε Απόστολο. Είναι δηλ. η Χάρη του Αγ.Πνεύματος ¨εξατομικευμένη.¨

Χαρίζει διάφορα χαρίσματα και ενισχύει τις ιδιαίτερες δυνατότητες του κάθε ανθρωπίνου προσώπου.

Ετσι δημιουργεί μία αρμονία εν τη ποικιλία. Αυτή είναι και η βάση της οικουμενικότητας της Ορθοδόξου Εκκλησίας,που είναι μια σύνθεση αρμονική από όλα τα ιδιαίτερα χαρίσματα ατόμων, λαών και εθνών.

Αυτή η οικουμενικότητα βρίσκεται στον αντίποδα της παγκοσμιοποιήσεως, που είναι ένας οδοστρωτήρας μαζοποιήσεως, αφομοιώσεως και απορροφήσεως όλων από τους ισχυρούς, ώστε οι πάντες να γίνονται εύκολα ¨αντικείμενα¨ προς εκμετάλλευση,κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Έτσι στην παγκοσμιοποίηση που υποβαθμίζει το πρόσωπο σε αντικείμενο, η Εκκλησία αντιπαραθέτει την οικουμενικότητα που υπογραμμίζει την αξία του κάθε ανθρωπίνου προσώπου.

Τέλος ο Αγιος Κορωνείας ευχήθηκε η Χάρις του Αγ. Πνεύματος να γεμίζει τις καρδιές όλων και να ακτινοβολεί γύρω μας.

k1

k3

k6

k8

k9

k10

k11

Εμφανίσεις: 57909
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!