Ο Υπουργός της Τουρκίας επισκέφθηκε Χριστιανική Εκκλησία

ImageΟ Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας κ Γκιουνάι  που συνόδευσε τον πρωθυπουργό Ερντογάν στο ταξίδι του στο Ντενιζλί, νωρίς χθες το πρωί  επισκέφθηκε την παλαιά  πόλη της Λαοδίκειας και την ομάδα αρχαιολόγων που πραγματοποιούν ανασκαφές στην ιστορική πόλη.

Ο Υπουργός έλαβε πληροφορίες από τον επικεφαλής τις ομάδες ανασκαφών Δρ. Τζελάλ Σιμσέκ για τις ανασκαφές που γίνονται.

Ο Δρ. Σιμσέκ ανέφερε, ότι η εν λόγω Εκκλησία ήταν μία από τις σημαντικότερες εκκλησίες του Χριστιανισμού που αναφέρονται  στο Ευαγγέλιο.

Επίσης τόνισε, ότι η Εκκλησία είχε κατασκευαστεί κατά την εποχή του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου.

Στην συνέχεια ο Υπουργός υπογράμμισε πως αισθάνεται μεγάλη συγκίνηση από το γεγονός, ότι βρέθηκε η εκκλησία και επεσήμανε, ότι τον τελευταίο καιρό δόθηκε μεγάλη επιτάχυνση στον αρχαιολογικό τομέα στην Τουρκία και ότι υποστηρίζουν ακράδαντα τους ακαδημαϊκούς.

Ο κ. Γκιουνάι τόνισε, ότι φέτος το καλοκαίρι θα γίνουν σημαντικά βήματα, θα αποκαλυφθούν οι χώροι αυτοί και θα καλέσουν τον διεθνή τύπο.

Ακόμη επισήμανε πως η εξεύρεση του χώρου αυτού αποδίδει έναν ιδιαίτερο πλούτο σε αυτήν την ιστορική περιοχή – (προφανώς εννοεί ότι θα εκμεταλλευτεί την περίπτωση για θρησκευτικό τουρισμό). 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Υπουργός πρόσεξε και την κολυμβήθρα της εκκλησίας, τονίζοντας ότι αυτή είναι  πιο εντυπωσιακή από αυτήν της Αγίας Σοφίας και έχει διαφορετική αισθητική.

Υπογράμμισε πως στις 9 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί τελετή στην οποία θα λάβουν μέρος οι επικεφαλής των ομάδων ανασκαφών και πρόσθεσε «το Υπουργείο μας εδώ και  28 χρόνια δεν έδωσε κάποιο επιστημονικό βραβείο. Φέτος θα δώσουμε ένα βραβείο “Αρχαιολογίας, Πολιτισμού και οι Επιστήμης”.

Εμφανίσεις: 47050
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!