Α’ Προπαρασκευαστική επιτροπή για την 14η Γεν. Συνέλευση της ΚΕΚ

ImageΑπό 26 μέχρι 29 Ιανουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας η Α’ Συνάντηση της Προπαρασκευαστικής Επιτροπής της Συνελεύσεως Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (ΚΕΚ/CEC).

Η Επιτροπή που έχει ως στόχο της τη διοργάνωση της 14ης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΚ, η οποία θα έχει ως περιεχόμενό της την αναθεώρηση του Καταστατικού της ΚΕΚ, αποτελείται από 10 μέλη, 5 ex officio και 5 εκλεγμένα από την Κεντρική Επιτροπή το Σεπτέμβριο του 2010 στο Soesterberg της Ολλανδίας.

Εκ μέρους των Ορθοδόξων Εκκλησιών-Μελών εξελέγη και συμμετέσχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, συνεργάτης της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ΕΕ, ο οποίος υπήρξε και μέλος της Προπαρασκευαστικής Επιτροπής της ΚΕΚ για τη διοργάνωση της 13ης Γενικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2008 στη Λυών της Γαλλίας και υπήρξε πανθομολογουμένως ιδιαίτερα επιτυχής.

Στη Συνάντηση της Γενεύης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την εύρυθμη διοργάνωση της επόμενης Συνέλευσης, όπως ο τόπος, ο χρόνος, η συμμετοχή των Εκκλησιών-Μελών, τα οικονομικά, ο τύπος, η συμμετοχή των νέων κ.ά.

Τη συνάντηση συντόνισε ο προσωρινός Γενικός Γραμματέας της ΚΕΚ Πρωτοπρεσβύτερος Καθηγητής Viorel Ionita.

Εμφανίσεις: 43910
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!