Εορτασμός Αγίου Πνεύματος στην Σαντορίνη (ΒΙΝΤΕΟ)

arm1

Με περισσή λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάθηκε η Δευτέρα μετά τη Πεντηκοστή, η οποία είναι κατεξοχή αφιερωμένη στο Άγιο Πνεύμα φωτίζοντας τους Μαθητάς και Αποστόλους του Κυρίου.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον περικαλλή και πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος της Μέσα Γωνιάς ή του Παλιού Χωριού της Σαντορίνης, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιο, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. π. Ματθαίος Μπαρούσης, ο οποίος με την μεστή νοήματος και πνευματικού περιεχομένου ομιλία του, αναφέρθηκε επακριβώς στην σημασία της μεγάλης σημερινής εορτής του Αγίου Πνεύματος, αλλά και του χθεσινού εορτασμού της Πεντηκοστής.

Παράλληλα δε παρέστηκαν και οι ιερείς π. Ανάργυρος Βαμβακούσης, καθώς και ο εφημέριος της περιοχής μας π. Γεώργιος Φύτρος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε περιφορά της εικόνας στα στενά και γραφικά σοκάκια του Παλιού Χωριού, στη συνέχεια ευλογήθηκε και μοιράσθηκε πανήγυρη, από σαντορινιό λουκάνικο και ντόπιο κρασί.

arm2

arm3

arm4

arm5

Εμφανίσεις: 42699
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!