Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ

kosm1Με λαμπρότητα και συμμετοχή πλήθους πιστών γιορτάσθηκε η γιορτή του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το πρωΐ της γιορτής τελέστηκε πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, στην οποία προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, καθηγούμενος της Ιεράς, Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων, συμπαραστατούμενος από τους ιερείς καθηγητές της Σχολής.

Στο δεξιό χορό έψαλε στα ελληνικά χορός ελλήνων φοιτητών με χοράρχη τον καθηγητή της βυζαντινής μουσικολογίας π. Σπυρίδωνα Αντωνίου και στα αριστερά χορός φοιτητών από τη Θεολογική Σχολής της Βοστώνης στα Αγγλικά.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Αμορίου.

Παρέστησαν ο Κοσμήτωρ της Σχολής καθηγητής κ. Μιχαήλ Τρίτος, οι Πρόεδροι των Τμημάτων Θεολογίας και Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας κκ. Χρυσόστομος Σταμούλης και Θεόδωρος Γιάγκου, ομότιμοι και λοιποί καθηγητές, το διοικητικό προσωπικό, φοιτητές, απόφοιτοι των Θεολογικών Σχολών Βοστώνης, με επικεφαλής τον καθηγητή της Καινής Διαθήκης Dr. Bruce Beck και τον Πρωθιερέα Δρα π. Παναγιώτη Τσάμπερα της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης, και πλήθος πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., δεξιώθηκε τους επισήμους και το λοιπό εκκλησίασμα.

kosm2

kosm3

 

Εμφανίσεις: 49319
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!