Θυρανοίξια Ναού από τον Μητροπολίτη Σταγών (ΦΩΤΟ)

sta1

«...Άρατε πύλας οι άρχοντες υμών• και επάρθητε πύλαι αιώνιοι και εισελεύσεται ο βασιλεύς της δόξης. Τίς έστιν ούτος ο βασιλεύς της δόξης; Κύριος κραταιός και δυνατός, Κύριος δυνατός εν πολέμω. 'Αρατε πύλας οι άρχοντες υμών• και επάρθητε πύλαι αιώνιοι και εισελεύσεται ο βασιλεύς της δόξης. Τίς έστιν ούτος ο βασιλεύς της δόξης; Κύριος των δυνάμεων αυτός έστιν ο βασιλεύς της δόξης...» .

Με την φράση αυτή που εκφώνησε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ στην τελετή των θυρανοιξίων του νέου ναού του Οσίου Λουκά στον Ξηρόκαμπο Χασίων, άνοιξαν οι πύλες του για να συνεχισθεί, αμέσως μετά, το τελετουργικό των θυρανοιξίων.

Ο ναός είναι ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα καθώς από ένα ξεχασμένο παλιό τυροκομείο έγινε ένας παρακαλείς ναός μέσα από την αγάπη των ανθρώπων που είχαν την έμπνευση να μεταβάλουν το παλιό τυροκομείο σε έναν περίλαμπρο ναό αφιερωμένο στον όσιο Λουκά τον ιατρό.

Πρωτοστάτης ο ιερέας του χωριού αιδεσιμότατος Αχίλλειος Καραμήντζιος και συναυτουργοί όλοι οι κάτοικοι του χωριού που συνέβαλαν ώστε να γίνει αυτό το κομψοτέχνημα.

Την σημασία του εγχειρήματος, την αφιέρωση του ναού στον Όσιο Λουκά και γενικώς την δραστηριότητα της ενορίας του Ξηροκάμπου τόνισε στην ομιλία του ο αιδεσιμότατος Αχίλλειος Καραμήντζιος ο οποίος μίλησε για έργο συλλογικό, έργο αγάπης των πιστών της ενορίας, έργο πίστης και μαρτυρίας Ιησού Χριστού.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ συνεχάρη τον Αιδεσιμότατο Αχίλλειο Καραμήντζιο για τις προσπάθειες του ιδίου και των κατοίκων, τονίζοντας ότι η πίστη, η σύμπνοια, η ενότητα και η αγάπη των κατοίκων είναι αυτά που ξεπερνούν προβλήματα και οδηγούν στην πρόοδο και στην ορθοτόμηση του ατομικού και συλλογικού μέλλοντος.

Στην τελετή των θυρανοιξίων παραβρέθηκαν όλοι οι κάτοικοι του Ξηροκάμπου αλλά και πολλοί Χασιώτες από τα γύρω χωριά.

Επίσης παραβρέθηκε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χρήστος Σινάνης με πολλούς από τους συνεργάττες του.

sta01

sta02

sta2

sta3

sta4

sta5

sta6

sta7

sta8

sta9

sta10

Εμφανίσεις: 48663
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!