Πρόεδρος της Βουλής "Σεβασμιώτατε συνεχίστε, το έργο σας είναι σπουδαίο"

ImageΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε η ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση του γενικού φιλοπτώχου ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, το απόγευμα της εορτής των τριών Ιεραρχών, παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππα Πετσάλνικου, του Βουλευτή της Ν.Δ., Δημάρχων, εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών του τόπου και πλήθος κόσμου οι οποίοι κατέκλισαν πραγματικά την αίθουσα της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με εκκλησιαστικούς ύμνους που απέδωσε η σχολή εκκλησιαστικής βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας «ο Άγιος Μηνάς».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, αφού ευλόγησε και έκοψε τη βασιλόπιτα του φιλοπτώχου ταμείου, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του κληρικούς, τους λαϊκούς εθελοντές της Ιεράς Μητροπόλεως οι οποίοι συνεργάζονται και βοηθούν το έργο της αλλά κυρίως όλους όσους προσφέρουν από το υστέρημά τους για το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές που στηρίζουν με κάθε τρόπο την προσπάθειά του ώστε να απαλύνει τα προβλήματα του πάσχοντα ανθρώπου, τονίζοντας πως οι ανάγκες των συνανθρώπων μας στην εποχή μας έχουν αυξηθεί και καταφεύγουν στην Εκκλησία μας για να βρουν την παρηγοριά και την ελπίδα.

Προσκεκλημένος ομιλητής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, ήταν ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τατάρνης, από την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δοσίθεος Κανέλλος, ο οποίος στον γλαφυρό του λόγο ανέπτυξε τη ζωή και τον τρόπο δράσης των τριών μεγάλων Ιεραρχών αλλά και τον τρόπο ζωής που πρέπει να ακολουθεί σήμερα ο χριστιανός εντυπωσιάζοντας το ακροατήριό του, με την ουσία και τη ζωντάνια της ομιλίας του.

Αξίζει να αναφέρουμε πως πριν την ομιλία του Αρχιμανδρίτου Δοσιθέου, απηύθυναν χαιρετισμό οι πολιτικοί εκπρόσωποι της περιοχής, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος ο οποίος αφού έστειλε μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον της χώρας μας, εξήρε το έργο και την προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας αλλά και προσωπικά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ λέγοντας χαρακτηριστικά "Σεβασμιώτατε συνεχίστε, το έργο σας είναι σπουδαίο".

Στη συνέχεια αφού ο Μητροπολίτης Καστορίας έψαλε μαζί με τον κλήρο και το λαό τη φήμη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, κάτω από την σκέπη και πνευματική φροντίδα του οποίου βρισκόμαστε, όπως είπε χαρακτηριστικά, η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακά καστοριανά τραγούδια και όχι μόνο από τον ιστορικό πολιτιστικό σύλλογο «Αθανάσιος Χριστόπουλος» Καστοριάς.

Image

Image

Image

Image

 

Εμφανίσεις: 60317
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!