Εσπερινός του Αγίου Λουκά στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου Πειραιώς (ΦΩΤΟ)

lo1

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάζεται κάθε χρόνο στον Ι. Ναό Αγ. Κωνσταντίνου Πειραιώς με την φροντίδα των Ιερέων του Ναού και ιδίως του δραστήριου προέδρου του Εκκλ. Συμβουλίου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννου Παναγιώτου, η μνήμη του Αγ. Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του Ιατρού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού υπάρχει παρεκκλήσιο τιμώμενο επ ονόματι του Αγίου.

Λόγω όμως μεγάλης προσελεύσεως πιστών, ο Πανηγυρικός Εσπερινός έλαβε χώρα στον κεντρικό Ναό του Αγ. Κωνσαντίνου.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε, προσκληθείς προς τούτο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε δύο σημεία από την ζωή του Αγίου.

Το αγωνιστικό φρόνημα του Αγ. Λουκά, που εξ αιτίας της σταθερής ομολογίας της πίστεώς του υπέμεινε πολλούς διωγμούς, φυλακίσεις και ταλαιπωρίες και την αγάπη του προς τους πάσχοντες. Αυτήν την αγάπη και την προσφορά είχε ως σκοπό της ζωής του.

Ετσι ο Αγιος Λουκάς, είπε ο Σεβασμιώτατος, μας δείχνει τον δρόμο να ομολογούμε κι εμείς με τον λόγο και την ζωή μας τον Χριστό.

Και ο κυριώτερος τρόπος ομολογίας σήμερα είναι η αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Άλλωστε το διεκήρυξε ο Κύριος: ¨εν τουτω γνωσονται πάντες ότι εμοί μαθηταί εστέ, εάν αγάπην εχητε εν αλλήλοις.¨

Και η αγάπη εκδηλώνεται ανάλογα με την ανάγκη η ως υλική προσφορά η ως πνευματική συμπαράσταση, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και αποτμήματος Ι. Λειψάνου του Αγίου, που είχε τεθεί σε προσκύνηση.

Τέλος έγινε δέηση και αρτοκλασία στα προπύλαια του Ι. Ναού και η απόλυση και ο Σεβασμιώτατος Κορωνείας ευχήθηκε ο Άγιος με τις πρεσβείες Του να χαρίζει σε όλους την υγεία της ψυχής και του σώματος.

lo2

lo3

lo4

lo5

lo6

lo7

lo9

lo10

lo11

lo12

lo13

lo14

Εμφανίσεις: 53601
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!